Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/05/2022
Festival Lifestyle

Bucharest Stickerz Fest 2022

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Bucharest Stickerz Fest 2022 Share Bucharest Stickerz Fest 2022


După ce ediţia de anul trecut s-a bucurat de un real succes printre pasionaţii de stickere, Bucharest Stickerz Fest revine cu un concept îmbunătăţit pentru a creşte comunitatea de artişti români care fac stickere şi de a o conecta cu publicul său.

Evenimentul va avea loc pe19 mai la Lokal, care va fi ,,bombardat’’ cu stickere şi paste-ups trimise de artişti din toată lumea, pentru a crea o expoziţie neconvenţională fără un termen fixat de expunere.

Dacă în 2021 doar 10% din cei peste 600 de artişti care au trimis stickere au fost români, anul acesta intenţia este de a convinge cât mai mulţi artişti români să îşi îndrepte atenţia spre forme de artă stradală mai puţin folosite în România: stickere şi paste-ups.

A fost lansat un Open Call internaţional , cu o concentrare mai mare pe creativii români decât anul trecut, mai multe detalii pe pagina de Instagram Bucharest Stickerz Fest şi email alternative_bucharest@yahoo.com. Doritorii au avut şi o reducere de 20% dacă au ales să printeze la unul dintre partenerii festivalului: The Plot, Sticker Republic sau Sticăreşti.

Bucharest Stickerz Fest 2022

Două ateliere de creat stickere vor fi organizate în cadrul evenimentului:

  • Stencil – susţinut Barto, cu sprijinul Molotow România
  • Digital – susţinut de Coon One, cu sprijinul Wacom România

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile la adresa de email anterior menţionată.

Din dorinţa de a susţine artişti români aflaţi la început de drum, pentru prima dată în cadrul festivalului va exista un mural live painting, susţinut de Sergiu Georgian Mazerschi, artist multidisciplinar şi profesor la liceul de Arte Plastice ,,Romulus Ladea’’ din Cluj Napoca şi trei dintre elevii săi, parte din ,,Comunitatea 156’’. Aceştia vor desena un perete din locaţie, după un concept propriu.

Colecţionarii de stickere vor putea face schimb între ei iar doritorii vor putea alege din mii de stickere pentru a și le pune gratuit pe obiecte personale. Ținând cont și de evenimentele nefericite care se petrec la granița României, va exista și o licitație cu obiecte ,,bombardate’’ cu stickere, veniturile obținute fiind direcționate către victimele războiului din Ucraina.

Bucharest Stickerz Fest este un eveniment produs de Alternative Bucharest, un proiect ce promovează arta stradală din București.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.