Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2022
Lifestyle / Sport

Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #9: Stare de bine în curtea școlii

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #9: Stare de bine în curtea școlii Share Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #9: Stare de bine în curtea școlii


Tot mai mult se vorbește despre starea de bine a elevului și despre încrederea pe care acesta o are față de școală. Dorim să facem din curtea școlii un loc în care să primeze relaxarea și starea de bine atât a elevilor cât și a cadrelor didactice; un loc în care să povestim, să împărtășim idei și experiențe și de ce nu, un loc în care cu mare drag să ne ținem orele. Promovăm orele ieșite din tipare, orele în aer liber și în natură, iar amenajarea curții în acest fel ne-ar ajuta enorm în procesul educațional.

Prezentul ne arată că atât la nivel național cât și la nivel local școlile din România se confruntă de la an la an cu un număr tot mai mare de elevi care absentează încă de la vârste fragede. Una dintre cauzele care duc la un nivel crescut de absenteism este starea proastă în care se află multe dintre școlile din România. Vedem că în occident școlile sunt renovate, dotate cu table intercative, cu săli de joacă și de masă, cu locuri de joacă în curtea școlii pentru a face școala mai atractivă pentru copii.

Curtea școlii este un loc foarte important în viața de elev. Aici îți petreci pauzele, te joci și povestești cu colegii și îți dorești ca acest loc să fie amenajat frumos, să fie primitor și plăcut. Curtea ciclului primar de la Școala Gimnazială Ocna Sibiului nu are tocmai un aspect plăcut și atractiv, fiind vorba despre o parcelă de pământ pe care am încercat noi să o înfrumusețăm, plantând niște trandafiri în urma unui proiect despre natură la care am participat. Curtea este în totalitate goală, fără bănci sau alte tipuri de complex de joacă.

Grupul nostru de inițiativă este format din doi profesori pentru învățământul primar de la Școala Gimnazială Ocna Sibiului.

Cascu Maria Elena este cadru didactic la școala din Ocna Sibiului din anul 2012, cu o experiență în învățământ de 25 de ani. Este localnică, născută și crescută în Ocna Sibiului și își dorește foarte mult ca elevii din comunitatea ei să beneficieze de cele mai bune condiții în școala în care învață. Iubitoare de natură și de aer curat, indiferent de anotimp, practică orele în aer liber și se implică activ în viața culturală a elevilor prin diferite proiecte despre tradiții, obiceiuri și identitate națională.

Morar Vasile Sebastian este cadru didactic la școala din Ocna Sibiului din anul 2020, cu o experiență în învățământ de 7 ani. A lucrat doi ani ca și profesor pe vase de croazieră, a călătorit în multe țări unde a avut ocazia să viziteze instituții de învățământ cu dotări de ultimă generație. De când s-a întors, a încercat să aducă în fiecare școală în care a profesat câte ceva din ceea ce a văzut în școlile vizitate. Acesta nu este primul lui proiect în cadrul Maratonului Internațional Sibiu. În anul 2020 a înscris un proiect, împreună cu două colege de la școala din satul Rusciori, care dorea construirea unui loc de joacă pentru elevii școlii din localitate. În anul 2021, cu ajutorul maratonului și al altor sponsori, a reușit să inaugureze locul de joacă, care în prezent bucură 100 de elevi din Rusciori.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută