Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2022
Lifestyle / Sport

Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #30: Amfiteatru-RecreArte

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #30: Amfiteatru-RecreArte Share Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #30: Amfiteatru-RecreArte


Ne dorim construcția unui amfiteatru în incinta Spitalul Clinic de Psihiatrie “ Dr. Gh. Preda” Sibiu, pentru a crea un spațiu unde să putem asigura condițiile optime de desfășurare și organizare de activități artistice, culturale, recreative, spectacole, demonstrații în aer liber, pentru pacienții noștri, în cadrul unor parteneriate încheiate cu diferite instituții sau ONG-uri de profil.

Efectele terapeutice ale artei, muzicii și teatrului pot fi resimțite fizic și psihic, acestea influențând direct starea de bine, relaxarea, ritmul respirator si cardiac; având și beneficii sociale: facilitează comunicarea și relaționarea, reduc stresul și anxietatea, crează un sentiment de apartenență și construiesc legături pozitive.

Nevoia de a construi un amfiteatru în incinta spitalului nostru, a venit in urma dorintei de a asigura un spațiu adecvat desfășurării de evenimente cultural-artistice, menite să motiveze, să ajute la relaxarea pacienților si aparținătorilor acestora, internați  în cadrul secțiilor spitalului nostru, atât cei de vârstă adultă, cât și copii.

Meloterapia se încadrează în vasta arie a psihoterapiei prin artă. Valoarea terapeutică a muzicii rezultă din multiplele influenţe pe care le are asupra psihicului uman, datorate complexităţii fenomenului muzical însuşi. Muzica declanşează procese afective dintre cele mai variate şi neaşteptate, de la emoţia muzicală cu o gamă largă de manifestare – bucurie, trăire interioară, sentimentul armoniei, înălţare spirituală – până la descărcări explozive de exaltare colectivă.

ASPPS este un ONG proactiv în sănatatea mintală, înființat în 2010. Milităm pentru destigmatizarea persoanelor care suferă de tulburări psihice şi pentru integrarea lor în comunitate.

Activităţile noastre :

– Programe de sprijin pentru pacienţii spitalului şi aparţinători, dezvoltarea facilităţilor de îngrijire

– Acţiuni de informare şi sensibilizare asupra problematicii sănătăţii mintale .

-Workshop-uri cu profesionişti din sfera sănătăţii mintale.

Prin proiectele noastre am amenajat o grădina terapeutică şi un loc de joacă adaptat pentru copii cu dizabilităţi, în curtea spitalului.

Derulăm programe de terapii emoţionale pentru copii, la Centrul de Sănătate Mintală şi am amenajat o camera de stimulare polisenzorială pentru pacienţii secţiei Psihiatrie pediatrică.

Suntem membri ai reţelei naţionale de sănătate mintală MindReset.Net, alături de alte 19 organizaţii din ţară.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.