Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2022
Lifestyle / Sport

Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #24: Pentru copiii din Vurpăr

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #24: Pentru copiii din Vurpăr Share Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #24: Pentru copiii din Vurpăr


Toți copiii au dreptul să-și aleagă visele, toți au dreptul la oportunități însă lucrul acesta nu se poate fără acces la o educație bună și un mediu prietenos care să îi ajute să-și deschidă orizonturile.

Copii din cele mai multe sate ale României sunt condamnați la abandon școlar, sărăcie și educație de mâna a doua. În mediul rural sunt mai puține cadre didactice motivate și pregatite, și școlile de asemenea sunt mai puțin prietenoase decât cele din orașe.

Vrem să oferim copiilor din Vurpăr un cadru educațional mai prietenos și mai atractiv prin înfrumusețarea școlii și crearea unui mediu școlar mai plăcut.

Copii din satele României au parte de o educație mai slabă, mai puține oportunități, zona rurală are o rată a sărăciei mai mare. Un raport al World Vision arată cum sărăcia și lipsa educației sunt un cerc vicios, se hrănesc una pe alta șițin captivi oamenii și copii.

Acolo unde educația nu este importantă, unde se trăiește în sărăcie și unde infrastructura școlară este săraca și parte din cadrele didactice sunt demotivate sau nepregătite, acolo rezultatele copiilor vor fi slabe și aceștia nu vor vedea scoala drept o prioritate. Astfel ciclul va începe din nou si va duce către sărăcie și alți copii lipsiți de educație. Aceste lucruri stau la fel și în județul Sibiu. În Vurpăr rata elevilor care au participat la evaluarea națională este de doar 62% și din aceștia 50% obțin nota sub 6.

Un copil expus la diferite activități educaționale, la diferite moduri de gândire, la un mediu școlar prietenos și calitativ va avea mai multe șanse să se descurce mai bine ca adult.

Un prim pas este existența unui spațiu educațional prietenos și atractiv în care aceștia să fie mai motivați.

Suntem o asociație locală, nouă care își propune să participe activ la dezvoltarea comunitară și creșterea calității vieții în satul Vurpăr din județul Sibiu și în alte zone rurale din România. Asociația a desfașurat în trecut proiecte de dezvoltare comunitară, unul dintre proiecte a fost analiza unei comunități rurale și propunerea de idei de afaceri sociale, cu ajutorul unor tineri participanți.

Membrii fondatori sunt persoane cu experiența de lucru în diverse organizații nonguvernamentale mici și mari cu focus pe dezvoltarea de afaceri sociale, dezvoltarea de grupuri de inițiativă, susținerea și consultanță pentru afaceri sociale, dezvoltare comunitară.

Membrii fondatori s-au mutat și locuiesc în Vurpăr și asociația este principalul mijloc prin care membrii încearcă să influențeze într-un mod pozitiv dezvoltarea sustenabilă a comunei Vurpăr cu impact direct asupra:

Calității învățământului, dezvoltării copiilor și accesului acestora la oportunități

Crearea unei comunități participative orientare pe dezvoltare comunitară ca mod principal de a îmbunătăți calitatea vieții în comună

Dezvoltarea durabilă a comunei – mediu, social și economic.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.