Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2022
Lifestyle / Sport

Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #21: SALVAMONT SIBIU – Oameni pentru oameni

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #21: SALVAMONT SIBIU – Oameni pentru oameni Share Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #21: SALVAMONT SIBIU – Oameni pentru oameni

Proiectul a apărut pe fondului tot mai mare al fluxului turistic în zona montană a județului Sibiu. Acest fapt este îmbucurător pentru noi dar, implicit a crescut și numărul accidentelor montane, unele având loc în același timp și în zone diferite, făcând astfel necesară folosirea mai multor tărgi UT-2000. Prin dotarea cu aceste tărgi reușim să reducem considerabil timpul de interveție ajungând astfel să intervenim mult mai repede. Transportul cât mai rapid și în siguranță al accidentaților, până la unitățile spitalicești este esențială, de multe ori vitală.

Acest proiect este destinat strângerii de fonduri pentru achiziționarea a două tărgi UT-2000 necesare pentru transportul persoanelor accidentate (ex. turiștii traumatizați prin căderi sau cei care au suferit fracturi, luxații, entorse, hipotermie, epuizare fizică sau alte afecțiuni care pot surveni într-o drumeție montană). Aceste tărgi sunt polivalente prin construcția lor (fiind din 4 elemente componente care se asamblează înainte de utilizare în funcție de sezon, iarnă/vară, iar dezasamblate devin mai ușor de transportat în intervenții) sunt indispensabile în gestionarea tuturor cazurilor, atât vara cât și iarna; utilizarea acestora crescând siguranța, rapiditatea și implicit rata de supraviețuire a accidentaților cu politraumatisme. Având la dispoziție mai multe tărgi UT-2000 putem interveni mult mai repede în situațiile în care au loc accidente montane în același timp în zone diferite, dar și putem scurta timpul de intervenție per accident dispunând de un număr mai mare de astfel de tărgi.

Salvamontiști cu mulți ani de experientă în salvarea montană, terestră și aero, având pregătire tehnică cu testări periodice și pregătire medicală de prim-ajutor prin cursuri și examinari anuale.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.