Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2022
Lifestyle / Sport

Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #18: Și eu vreau să mă joc ed. a-II-a

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #18: Și eu vreau să mă joc ed. a-II-a Share Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #18: Și eu vreau să mă joc ed. a-II-a


Asociația Sfântul Casian, își propune amenajarea unui loc de joacă, special, pentru copii cu dizabilități, din zona de nord a județului Sibiu (Mediaș și satele aparținătoare), în incinta Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist din Mediaș. Locul de joacă vine în completarea unei alei senzoriale, proiect finalizat de Crucea Roșie Mediaș, prin maratonul din anul 2020 și a unui loc de joacă început în anul 2021, tot prin maraton.

Copiii cu autism nu pot tolera nicio schimbare, iar activitățile sunt limitate. Echipamentele care constituie locul de joacă aduc o multitudine de beneficii dezvoltării beneficiarilor centrului nostru. Beneficiile cele mai evidente sunt din punct de vedere al integrării stimulilor din mediu, în ceea ce privește integrarea senzorială (cele trei sisteme senzoriale de baza: vestibular, propriocetiv și tactil), dar și coordonarea mersului, bilateralitate, îmbunătățirea posturii corporale.

Copiii din cadrul Centrului Sfântul Casian pot câștigă însă, ceva mult mai important: cu ajutorul acestui loc de joacă, putem transfera activitățile din sala de terapie în aer liber și le putem transforma din activități desfășurate într-un mediu artificial, într-unele desfășurate într-un mediu natural, din niște obiective în activități funcționale într-un timp de calitate și ajutand astfel la generalizarea cunoștințelor dobândite în interiorul sălilor de terapie.

Asociația Sf Casian: Suntem o asociatie din orasul Medias, jud Sibiu compusa din  părinți a copiilor cu autism, avand ca scop recuperarea copiilor nostri. Într-o lume în care a fi diferit nu este tolerat ușor, în care dreptul la educație și o copilărie fericită este furat de diagnostice pe care copiii le primesc din ce în ce mai des, am înțeles că împreună, părinți și specialiști trebuie să luptăm impreuna pentru recuperarea copiilor noștri. In prezent 1 din 46 de băieţi şi 1 din 84 de fete sufera de tulburare din spectrul autist.

Asociatia a fost înființată în anul 2018.  În anul 2020, am reușit să deschidem Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist, unde în momentul de față, 16 copii beneficiază de terapii multidisciplinare gratuite. Vorbim despre copii cu afecțiuni din gama autismului ,TSA, ADHD, retard în dezvoltare, copii cu cerințe educaționale speciale. Datorită implicării în terapie, a terapeutelor și a părințiilor, evoluțiile copiilor sunt favorabile.

Am pornit pe acest drum deoarece în Mediaș nu sunt suficiente locuri pentru a trata aceste afecțiuni și ne-am gândit că e timpul ca noi, părinții, să ne implicăm mai mult.
Acești copii au nevoie ca si tratament de terapii, au nevoie de terapie comportamentală, terapie senzorială, logopedie, ergoterapie, terapii care ar trebui făcute zilnic și nu ar trebui întrerupte. Copii din asociație au vârste cuprinse între 3 si 15 ani.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută