Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2022
Lifestyle / Sport

Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #17: Beneficiile naturii în Muzeul ASTRA

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #17: Beneficiile naturii în Muzeul ASTRA Share Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #17: Beneficiile naturii în Muzeul ASTRA


Beneficiile naturii în Muzeul ASTRA își propune valorificarea infrastructurii existente în Muzeul în Aer Liber, de tip outdoor classroom și alei senzoriale, pentru desfășurarea de activități recreative și educative axate pe un mod de viață sănătos, cunoașterea și protejarea naturii. De asemenea, patrimoniul imaterial constituie o importantă componentă în procesul de educare a publicului sibian. Propriu-zis, vom găzdui ateliere și activități de botanică, gastronomie și nutriție, conservare tradițională a resurselor naturale, educație senzorială și meditație în aer liber.

Efectele perioadei pandemice au încurajat dezvoltarea unei alternative la activitățile care se organizau în spații închise. Inițiatorii doresc să valorifice spațiile amenajate în Muzeul în Aer Liber prin crearea unor activități destinate mai multor grupe de vârstă și pe subiecte care presupun:  valorificarea patrimoniului, a cadrului natural și a unui stil de viață sănătos.

Atât persoanele tinere, cât și adulții trebuie să dispună de activități la care pot participa gratuit și care pot contribui la îmbunătățirea stării fizice și emoționale, în contextul actual. Atât pandemia de Covid 19, cât și conflictul armat din statul vecin, Ucraina, au creat efecte negative asupra întregii societăți românești. Prin această inițiativă ne propunem să contribuim la detensionarea stării de spirit a membrilor comunității sibiene.

Grupul de inițiativă este format de Silvia Gavrilă, Ancuța Ilie și Mihai Bănuț, muzeografi în cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA din județul Sibiu. Admirația pentru mediul înconjurător din Dumbrava Sibiului și respectul pentru patrimoniul național, ne-au unit în dorința de a împărtăși cu publicul muzeului o serie de activități desfășurate în aer liber. Proiectul nostru a început în luna martie a anului 2021 și a obținut finanțarea Fondului Științescu Sibiu 4.2, fond implementat de Fundația Comunitară Sibiu.

Am reușit să livrăm ateliere educaționale pentru 315 elevi, 172 părinți și 8 profesori, rezultând într-un număr total de 495 de beneficiari. Prin experiența acumulată anul trecut și prin expertiza pe care o avem în calitate de muzeografi ai celui mare muzeu în aer liber din România, obiectivul nostru este să contribuim la educația publicului larg, cât și la organizarea activităților outdoor pentru comunitatea sibiană.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.