Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2022
Artă & Cultură

Re-start la cultură

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Re-start la cultură Share Re-start la cultură


După aproape doi ani în care activitățile culturale au fost restricționate, evenimentele cu publicul derulându-se la capacitate redusă, din cauza pandemiei, sectorul cultural-creativ își va putea relua în sfârșit activitățile cu public, în condiții asemănătoare celor de dinainte de martie 2020.

Re-start la cultură

Eliminarea restricțiilor legate de pandemie a făcut să înmugurească speranța și în rândul operatorilor culturali locali, astfel că unii dintre ei și-au anunțat deja agenda de evenimente pentru anul în curs. Evenimente precum C’Art Fest sau Rockstadt Extreme Fest revin după doi ani și au anunțat edițiile pentru 2022.

Tam Tam Festival a anunțat o nouă ediție, pentru perioada 29-31 iulie. Se lucrează intens la un proiect special din cadrul festivalului, și anume Opera rock Meșterul Manole – artiști legendari alături de tineri profesioniști, într-o producție unică.

Din păcate, cei de la Amural Festival au anunțat că vor lua o pauză și festivalul nu va avea loc în acest an, dar cu siguranță, alte evenimente își vor continua edițiile în 2022: Musica Barcensis sau Alpin Film Festival. 

Asociația Culturală Fanzin împlinește în acest an 10 de activitate și anunță datele celor trei evenimente organizate la Brașov: Săptămâna Comediei (18-24 iulie 2022), Brașov Jazz & Blues Festival (11-15 august 2022), și Dracula Film Festival (12-16 octombrie 2022).

Ediția a IX-a a Festivalului Săptămâna Comediei va sta sub semnul solidarității, în contextul situației generate de războiul din Ucraina. Secțiunea de teatru rămâne una competițională, iar secțiunea de film se va desfășura la Cinema Astra din Brașov.

Brașov Jazz & Blues Festival ajunge în acest an la ediția a X-a și va fi organizat în aer liber, în Piața Sfântul Ioan, Piața Brassai și în Parcul Central „Nicolae Titulescu”. Ca și anul trecut, vor exista 3 scene, iar Parcul Muzical, care s-a bucurat de un mare succes în rândul celor mici, dar și de recunoaștere*, va continua și în 2022.  Se lucrează deja de câteva luni și la line-up-ul festivalului, care cu siguranță nu va dezamăgi nici de data aceasta.

Re-start la cultură

Parcul Muzical, Brașov Jazz & Blues Festival

*Parcul muzical Brașov Jazz & Blues Festival a fost desemnat Proiectul de educație culturală al anului 2021, în cadrul Galei Premiile în cultură la Brașov, organizată de Consorțiul Cultural Corona.

Și Dracula Film Festival aniversează 10 ani de existență. Pe lângă cele 4 competiții deja clasice ale festivalului (lungmetraj internațional, scurtmetraj românesc și internațional, Dracula Digital), organizatorii pregătesc și câteva evenimente speciale: un cine-concert dedicat aniversării a 100 de ani de la prima proiecție a filmului Nosferatu, o expoziție a artistului italian Giorgio Finamore și multe altele, care ne vor fi dezvăluite treptat.

Putem, deci, să ne schițăm deja un program cultural pentru sezonul vară – toamnă 2022. După doi ani grei de pandemie, haideți să participăm la spectacole, concerte și festivaluri, de fiecare dată când ni se oferă ocazia.

Să ne vedem cu bine în oraș!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută