Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/04/2022
Viața Orașului

Spectacolul Hoţul de mărgăritare în Duminica Floriilor la Teatrul Stela Popescu

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Spectacolul Hoţul de mărgăritare în Duminica Floriilor la Teatrul Stela Popescu Share Spectacolul Hoţul de mărgăritare în Duminica Floriilor la Teatrul Stela Popescu


Hoţul de mărgăritare, un spectacol de Amalia Ciolan adaptare după Valeriu Anania, producţie a Teatrului Stela Popescu în scenografia Mihaelei Popescu şi coregrafia Ioanei Macarie se joacă în Duminica Floriilor, pe 17 aprilie, ora 19, la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Spectacolul Hoţul de mărgăritare în Duminica Floriilor la Teatrul Stela Popescu

Textul piesei “Hoțul de mărgăritare“, scris în anii ‘50 de mitropolitul Bartolomeu Anania,  reinterpretează parabola fiului risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice. Piesa vorbește despre experiențele omului  rătăcit și deznădăjduit, dar care primște în cele din urmă șansa renașterii sufletești. Eliabar, un tânăr impetuos și curajos simte o imensă nevoie de a se desprinde de universal familial cunoscut, un pas determinant în maturizare. El pornește în călătoria sa inițiatică către Corint nu ca să-şi risipească averea, ci pentru a aduna cunoaștere despre sine și despre lume. Aventurile sale ne duc cu gândul la propriile încercări din perioada “plecării în lume: dozarea încrederii în ceilalți, testarea prieteniei și a fidelității, sentimentul de neputință în fața neprevăzutului.

Hoțul de mărgăritare“, un spectacol bogat în metafore vizuale, reflectă teme și preocupări actuale – căutarea propriului rost în lume, conexiunea cu familia și locul nașterii, importanța valorilor juste într-o lume confuză, condusă de dorința oarbă de îmbogățire.

Spectacolul Hoţul de mărgăritare în Duminica Floriilor la Teatrul Stela Popescu

În distribuţie Eli – Viorel Păunescu, Rimon – Alexandru Floroiu, Eliabar – Cristian Neacșu, Humbaba – Paul Cimpoieru, Fanuel – Sorin Aurel Sandu, Critias – Cătălin Frăsinescu, Tamara – Tamara Roman / Amalia Popa / Ana Maria Carablais, Ariadna – Teodora Calagiu / Ana Maria Carablais, Poporul – Andrei Dogaru, Cosmin Vasile,  Cristina Marin Neagu, Alexandra Dogaru, Carmen Mărgărit,  Silvia Maurițiu

Acces 12 +

Durata: 1 oră și 20 de minute, fără pauză

Foto: Virgil Oprina

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută