Meniu Zile și Nopți

Hurghada

Hurghada

În 2021, Egipt a fost destinația către care au plecat cei mai mulți turiști români, iar în 2022 e de așteptat să se întâmple același lucru. Cu temperaturi cuprinse între 22 și 30 de grade Celsius în timpul zilei în luna aprilie, stațiunile din Egipt sunt extrem de apreciate pentru plajele cu nisip fin, activitățile acvatice pe care le oferă hotelurile și excursiile de o zi către renumite atracții turistice pentru care turiștii pot opta. Zborul de doar 3 ore este un alt motiv pentru care turiștii români aleg această destinație.

Hurghada
Hurghada

Cele mai populare stațiuni ale Egiptului sunt Hurghada, Sharm el Sheikh și Marsa Alam. Iar zborurile sunt organizate pe toată perioada anului, cu plecări din: București, Timișoara, Iași, Bacău, Oradea, Suceava, Craiova, Baia Mare și Sibiu.

" "

O opțiune bună este Hurghada, cea mai mare stațiune de la Marea Roșie. Este mai ieftină decât Sinai sau Sharm el Sheikh, stațiuni cu care este într-o continuă concurență. La început, aici a fost un simplu sat pescăresc, dar în anii ‘80 au început să se facă investiții masive și el s-a transformat într-un important centru turistic al Egiptului, cu peste 60.000 de locuitori. Astăzi Hurghada se prezintă ca o înlănțuire de hoteluri spectaculoase și cu un design oriental.

De menționat este și că aici, în Marea Roșie, sunt unele dintre cele mai frumoase bariere de corali din lume, care reprezintă habitatul natural pentru sute de specii de pești tropicali. De aceea Hurghada este și un centru internațional pentru sporturile de apă. Toate activitățile care implică apa se pot desfășura aici: surfing, navigație, pescuit la adâncime, înot și, mai presus de toate, scufundări de adâncime și de suprafață. Grădinile unice subacvatice din larg sunt printre cele mai frumoase din lume și faimoase printre scufundători.

Hurghada

Stațiunea se întinde pe o lungime de circa 40 de kilometri, de-a lungul litoralului și este împărțită în trei zone: Downtown (El Dahar) este partea antică, Sekalla cea modernă, iar El Korra Road este cea mai recentă. În zona Sekkala sunt numeroase hoteluri, la Dahar este bazarul, biroul poștal și stația de autobuze.

E bine de știut și că din Hurghada se pot face multe excursii la principalele obiective turistic, cum ar fi insula Mahmya, cunoscută și ca „Maldivele Egiptului”, cu ape limpezi și nisip alb. Sau până în Luxor și Valea Regilor cu o croazieră pe Nil. Se poate face și safari în deșert și vizite în satul beduinilor. De asemenea, se poate opta și pentru o excursie de o zi în Cairo, unde poate fi vizitat celebrul Muzeu Egiptean, piramidele și Sfinxul.

Hurghada

Oferte VARĂ 2022

Hurghada
Charter

Hurghada, Egipt

399
de persoană
  • Transport cu avionul
Mai multe pe karpaten.ro
Hurghada
Charter

Kefalonia, Grecia

269
de persoană
  • Transport cu avionul
Mai multe pe karpaten.ro

foto © istockphoto.com

Caută