Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/04/2022
Muzică

Vocalista de jazz Luiza Zan și chitaristul de jazz István Gyárfás, concert în memoria lui Billie Holiday, la Filarmonica sibiană

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Vocalista de jazz Luiza Zan și chitaristul de jazz István Gyárfás, concert în memoria lui Billie Holiday, la Filarmonica sibiană Share Vocalista de jazz Luiza Zan și chitaristul de jazz István Gyárfás, concert în memoria lui Billie Holiday, la Filarmonica sibiană


Un omagiu adus celei care a schimbat jazz-ul pe vecie, concertul celor doi muzicieni de excepţie este dedicat memoriei lui Billie Holiday.

Deşi reticentă în a aduce în faţa publicului piesa care a scandalizat o întreagă lume, Luiza Zan, câştigătoare a numeroase premii importante şi reputată vocalistă de jazz, a decis să includă în repertoriu şi “cântecul secolului”, Strange Fruit, pentru că, aşa cum spunea fondatorul Jazz Café Society în 1939, oamenii trebuie să audă această piesă, să îi ardă pe dinăuntru.
Din program nu vor lipsi piese precum Sophisticated Lady, Don’t explain sau Body and Soul, pentru a atenua impactul provocat de o elegie pe tema violenţei rasiale.

Estetica minimalismului expresiv evocată de vocea Luizei Zan va fi pusă în valoare de câștigătorul Premiului Gábor Szabó, István Gyárfás (Gyafi), care este unul dintre cei mai apreciați chitarişti de jazz maghiari, constant câștigătorul sondajelor de popularitate ale revistei muzicale jazzma.hu. Cu trio-ul său, fondat în urmă cu 30 de ani, a lansat șase albume (Live at the Jazz Café, Midnight in Pest, Tale, Nairobi Romance, Old Amsterdam și Cartoon Jazz), în colaborare cu soliști precum celebrii Csaba Deseő, Fábián Juli sau saxofonistul american Big Red Ron.

Sâmbătă, 02 April 2022
19:00 – 20:00

Filarmonica de Stat Sibiu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.