Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/04/2022
Artă & Cultură / Teatru Evenimente Viața Orașului

Dacă „Romeo și Julieta” ar fi fost comedie… (Arlecchino și pierdutele iubiri)

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Dacă „Romeo și Julieta” ar fi fost comedie… (Arlecchino și pierdutele iubiri) Share Dacă „Romeo și Julieta” ar fi fost comedie… (Arlecchino și pierdutele iubiri)


Doi tineri se iubesc în secret, dar pentru că părinții se împotrivesc relației lor, apelează la o poțiune cu „efecte speciale” (care simulează moartea celui care o bea), pentru a putea fugi împreună. … Eșecul în a transmite la timp mesajul cu privire la acest plan generează un deznodământ tragic. Așa s-ar putea rezuma „Romeo și Julieta”, care continuă să ocupe primul loc în topul celor mai cunoscute povești de dragoste. O poveste care respiră, de peste patru sute de ani, pe toate scenele de teatru ale lumii, în balet, operă și (mai recent), musical, dar și în numeroasele versiuni cinematografice care au consacrat-o.

Dacă „Romeo și Julieta” ar fi fost comedie… (Arlecchino și pierdutele iubiri)

Și totuși, cum ar arăta „Romeo și Julieta” răsturnat în cheie comică? Aflați răspunsul vizionând unul dintre cele mai efervescente spectacole de pe scena teatrală bucureșteană: Arlecchino și pierdutele iubiri, la Teatrul EXCELSIOR. Un must-see pentru toți cei care apreciază clasicii serioși recitiți în registru comic, dar și (sau mai ales) un must-see pentru cei curioși să descopere un gen de spectacol cu totul aparte: Commedia dell’Arte.

Pe scena EXCELSIOR veți vedea un altfel de „Romeo și Julieta”, creat în stilul comediei italiene, de către un artist italian: celebrul actor Enrico Bonavera – cel care joacă rolul Arlecchino pe scena renumitului Piccolo Teatro din Milano! De menționat că Shakespeare însuși s-a inspirat în scrierea tragediei „Romeo și Julieta” din versiunile unor predecesori italieni. Și iată cum acest „cerc al întâlnirilor à l’italienne” se închide pe scena EXCELSIOR, culminând cu un spectacol unic în peisajul teatral bucureștean. Alături de tânăra trupă de actori a Teatrului EXCELSIOR, Enrico Bonavera a creat un spectacol vivace, plin de prospețime care continuă să surprindă publicul cu fiecare reprezentație. Un spectacol care se hrănește din energia jocului actorilor. Și, bineînțeles, din bucuria spectatorilor.

Dacă „Romeo și Julieta” ar fi fost comedie… (Arlecchino și pierdutele iubiri)

Commedia dell’Arte a reprezentat un fenomen unic în istoria teatrului. Un adevărat triumf al libertății creatoare și de expresie și al comediei în sine, ca spațiu simbolic unde poți spune lucrurilor pe nume în mod inteligent, unde poți vorbi, pe sub masca zâmbetului, despre problematici importante din actualitatea oricărei epoci sau poți chiar vindeca frici ancestrale, precum teama de moarte sau de necunoscut. Și toate acestea sub învelișul unui spectacol de teatru foarte teatral, ce pare pus în mișcare de… hazard! Iar MC-ul „hazardului” este chiar Arlecchino, servitorul neastâmpărat, comic fără voie sau… de nevoie. Un veritabil „încurcă-tot” care vă va cuceri pur și simplu cu fiecare apariție a sa pe scenă, care este un spectacol în sine. Și să vedeți ce iese atunci când încurcă planurile îndrăgostiților din poveste..:!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută