Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/03/2022
Artă & Cultură / Art Expo Viața Orașului

Artista sibiancă Mariana Frum prezintă expoziția ”Libertate vizuală”, la Muzeul Național Brukenthal

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Artista sibiancă Mariana Frum prezintă expoziția ”Libertate vizuală”, la Muzeul Național Brukenthal Share Artista sibiancă Mariana Frum prezintă expoziția ”Libertate vizuală”, la Muzeul Național Brukenthal


Expoziția: Libertate vizuală

Artist: Mariana Frum

Loc de desfăşurare: Muzeul de Artă Contemporană (sala nr. 2), str. Tribunei, nr. 6

Durata: 1.04.2022-30.04.2022

Curator: Valentin Trifescu

Vernisaj: Vineri, 1 aprilie 2022, ora 14:00

 

Născută la Sibiu, Mariana Frum este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Mureş. Are o bogată activitate expoziţională, atât în ţară, cât şi în străinătate. Amintim aici expoziţiile personale şi de grup din: Madrid, Veneţia, Balcic, Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Sibiu.

Mariana Frum realizează picturi cu o puternică dimensiune spirituală, care depăşeşte cu mult aparenţele concrete, obişnuite la o primă vedere. Rezumându-i în câteva cuvinte arta, putem aprecia că în seria de portrete cu măşti recuzita teatrală are menirea nu de a ascunde, ci de a dezvălui adevărul. Naturile statice cu fori nu se mărginesc la redarea cu fidelitate a subiectului ales, ci îşi propun mai curând să emane o vibraţie care să influenţeze spontan starea sufletească a privitorului. Peisajele nu sunt nişte simple reprezentări ale naturii, ci nişte adevărate peisaje metafizice, „locuri de trecere”, care, întotdeauna străbătute de un drum, ne reamintesc de condiţia fiecăruia dintre noi, aceea de „om călător” prin lume.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.