Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/03/2022
Viața Orașului

Maratonul Internațional Sibiu: 34 de cauze și înscrieri nelimitate pentru ediția ”unșpe”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Maratonul Internațional Sibiu: 34 de cauze și înscrieri nelimitate pentru ediția ”unșpe” Share Maratonul Internațional Sibiu: 34 de cauze și înscrieri nelimitate pentru ediția ”unșpe”


Organizatorii Maratonului Internațional Sibiu au anunțat lista de proiecte acceptate anul acesta, pentru care se vor putea face donații. Cei care doresc, pot deja să se înscrie să alerge pentru cauza aleasă. Un proiect este dedicat refugiaților ucraineni.

Se va alerga pentru 34 de cauze – 33 din cele 36 de aplicații primite, alese cu ajutorul juriului independent -precum și un proiect care va strânge fonduri pentru sprijinirea persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina și tranzitează sau se stabilesc temporar în județul Sibiu, propus de Fundația Comunitară Sibiu. „Ne bucurăm că, deși nu au fost vremuri prea ușoare, avem pe listă atât cauze de la organizații care au participat și la edițiile anterioare, cât și de la echipe noi, cărora le urăm bun venit și mult spor”, spun organizatorii.

Proiectul inițiat de Fundația Comunitară se referă la refugiații ucraineni și target-ul stabilit este de 25.000 de lei.  „Proiectul O Comunitate pentru Ucraina dorește să sprijine persoanele care fug din calea războiului și ajung în județul nostru, fie că tranzitează sau decid să rămână în Sibiu. Împreună cu partenerii noștri, ne vom asigura că nevoile lor legate de produse alimentare, igienă, cazare, transport, educație, informare, suport pentru angajare etc. vor fi adresate. În același timp, vom monitoriza atent evoluția comunității de ucrainieni în Sibiu pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor în funcție de schimbările care apar și vom căuta să sprijinim financiar atât eforturile existente cât și viitoare inițiative.”

„Acest proiect dorește să susțină în continuare eforturile extraordinare ale comunității sibiene de a oferi o primire călduroasă și un mediu sigur în care persoanele din Ucraina ajunse aici să se poate reculege, să aibă acces la un minim de confort departe de casă și să depășească acest moment cu demnitate, pentru că în fața războiului, semănăm liniște”, spun inițiatorii.

Acest proiect face parte din campania de strângere de fonduri O Comunitate, inițiată de Fundația Comunitară Sibiu.

Printre cauzele pe care alergătorii și donatorii le pot alege în 2022 se mai numără construirea de spații de îngrijire și recuperare pentru căprioarele rănite, amenajarea unei săli de sport multifuncționale în Săcădate, taxi gratis pentru persoanele cu dizabilități, extinderea adăpostului de pisici, prin dotarea acestuia cu o serie de aparaturi și cuști special destinate preluării și îngrijirii animalelor sau construcția unui amfiteatru în incinta Spitalul Clinic de Psihiatrie “ Dr. Gh. Preda” Sibiu.

Înscrieri nelimitate și alergare de la distanță

În acest an nu vor mai exista limitări la numărul de participanți per eveniment și per curse, iar starturile vor fi luate în masă, per cursă. Evenimentul cu start din Piața Mare va avea loc timp de 2 zile: sâmbătă, 4 iunie, în cazul curselor de adulți, și duminică, 5 iunie, se vor desfășura Cursele Copiilor.

Cei care nu vor fi la Sibiu în ziua evenimentului sau încă nu se simt confortabil să ia startul la cursa fizică din Piața Mare sunt încurajați să „lase urme” acolo unde se vor afla. Cei care aleargă remote pot face acest lucru în perioada 4 iunie – 1 iulie. Termenul limită pentru înscrieri este 10 mai.

Mai multe detalii veți găsi pe site-ul oficial al evenimentului maratonsibiu.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.