Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/03/2022
Festival Muzică Viața Orașului

Urban Blues Fest vine la The Pub Universităţii în weekendul 15-17 aprilie 2022

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Urban Blues Fest vine la The Pub Universităţii în weekendul 15-17 aprilie 2022 Share Urban Blues Fest vine la The Pub Universităţii în weekendul 15-17 aprilie 2022


Nightlosers, Stones Free, Baicea Blues Band, Alex Man Trio şi Emil Bîzgă Quintet printre headlinerii acestei ediții a festivalului.

Pandemia nu mai stă în calea evenimentelor muzicale și a fanilor care își doresc să se bucure de concerte de calitate. The Pub Universității declară deschis la blues și jazz, odată cu ediția de primăvară a Urban Blues Fest, eveniment ce va avea loc în perioada 15-17 aprilie 2022, Blvd. Regina Elisabeta 9, București.

Pub-ul elegant din punctul zero al Bucureștiului care ne-a obișnuit cu concerte live în fiecare săptămână și care susține muzica de calitate, aduce la Urban Blues Fest un nou concept de festival de blues, care își dorește să ajungă la cât mai mulți fani ai bluesului, din toate generaţiile, la muzicieni, prietenii acestora şi toți cei interesaţi de această bogată zestre muzicală.

„Este o iniţiativă privată, demnă de una statală, cu bătaie lungă, pentru câteva zeci de ediţii, petrecută în centrul Bucureştiului, la Universitate, într-o ambianţă unică, cu prestanţă şi responsabilitate. Ţelul acest festival este de-a atrage spectatorii şi muzicienii de partea adevărată a istoriei şi a progresului bluesului peste vreme, prin recitaluri artistice originale, de valoare şi cu relevanţă pentru obiectivul propus,” a declarat Radu Lupașcu, event manager.

Urban Blues Fest vine la The Pub Universităţii în weekendul 15-17 aprilie 2022

Prima zi, vineri 15 aprilie 2022, va conţine trei recitaluri de blues cu parfum de jazz: Blue Side of Jazz Guitar, Spring Colours şi The Jazz Age, trupele fiind următoarele: Alex Man Trio, Ralù Stoica & Sorin Romanescu şi Emil Bîzgă Quintet. Înaintea fiecărui concert spectatorii se vor bucura de o incursiune în istoria jazzului menită să aducă evenimentului și o zonă educativă.

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, protagoniștii serii și cei care vor oferi participanților posibilitatea de a simți libertatea bluesului, în trei forme artistice diferite, vor fi:

  1. Storytellers – Marcian Petrescu şi Mihai Tacoi – Blues mai aproape de rădăcini;
  2. Kinledin – Pădurariu – Cătană – Un trio blues progresist avangardist din Timişoara;
  3. Baicea Blues Band – Power & fusion blues-rock, experienţa face diferenţă.

Ultima zi a festivalului Urban Blues Fest @The Pub, 17 aprilie 2022, este Blues guitar & Party night. Tinerii liceeni clujeni, de la Green Onions Experience, vor avea bucuria de-a deschide o seară fulminantă care va încheia perfect trei zile de muzică bună, relaxare și fericire auditivă.

Singura chitaristă de blues din România, Roxana Stroe, şi Foxy Lady Band ne vor ambienta spaţiul sonor cu incursiuni rafinate din arealul jazzy blues-rock, pentru ca Stones Free – adică Florin Ochescu, Alex Tomaselli şi Sorin Cioargă, să ne încărce energetic cu excelenţa artistică a power blues-rockului.

Mai mult de atât, momentul cheie va fi marcat de (re)întâlnirea cu trupa Nightlosers, inventatorii bluesului ardelenesc, exportat în toată lumea.

Jimi El Laco, Géza Grunzó, Luci Ştain Pop, Naşu Purcărin, Péter Attila şi Hanno Hoefer vor încheia apoteotic prima ediţie a unui festival original, cu 100% prezenţă românească, creat pentru educaţia, bucuria şi confortul fanilor bluesului din Bucureşti.

Biletele pot fi achiziționate online din rețeaua www.ambilet.ro și din locație.

Urban Blues Fest este un proiect marca www.artasunetelor.ro 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.