Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/03/2022
Viața Orașului

Un spectacol în regia Marianei Mihu-Plier, se joacă vineri la TNRS

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Un spectacol în regia Marianei Mihu-Plier, se joacă vineri la TNRS Share Un spectacol în regia Marianei Mihu-Plier, se joacă vineri la TNRS

Vineri, de la ora 19, în sala studio a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu se va juca piesa ”Vara în care mama a avut ochii verzi”. Scenariul și regia sunt semmnate de Mariana Mihu-Plier (cu care Zile și Nopți Sibiu a realizat de curând un interviu exclusiv, care poate fi citit AICI), iar textul îi aparține Tatianei Țîbuleac. În distribuție: Ștefan Tunsoiu.

Piesa vorbește despre ultima vară.

O ultimă vară în care toate gesturile distructive trebuie să iasă la iveală. O ultimă vară în care toate cuvintele agresive trebuie să țintească victima, cu precizie imbatabilă.O ultimă vară în care poți dezmierda.O ultimă vară în care poți ierta, proteja, asculta, iubi. O ultimă vară în care te poți pierde în frumusețe, dincolo de lumea strâmtă în care ai trăit. O ultimă vară în care te poți pierde în culoarea ochilor mamei. O ultimă vară la care Aleksy revine iar și iar, ca la o pictură peste care adaugă straturi succesive de vopsea: galbenul lanurilor de floarea soarelui, albastrul mării calme și verdele ochilor ei. O ultimă vară în care cineva află ce este suferința, pentru a învăța să trăiască intens și sincer.

Tatiana Țîbuleac s-a născut în 1978, în Chișinău. Chiar dacă activitatea sa de jurnalistă în spațiul moldovenesc îi promitea o carieră de succes ca prezentator pentru Pro TV Chișinău, ea a preferat să se stabilească, în 2008, în Paris, urmându-și pasiunea pentru scris, în paralel cu cea pentru lumea audiovizualului. În 2016, publică romanul „Vara în care mama a avut ochii verzi” care s-a bucurat de un succes instantaneu atât în spațiul francez, cât și în cel românesc. Adeptă a unei scriituri poetice și, pe alocuri, viscerale, Tatiana Țîbuleac ne oferă o declarație de dragoste dulce-amară sub forma unui roman-poem recompensat cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2017), Premiul revistei „Observator cultural” și Premiul Observator Lyceum (2018).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.