Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/03/2022
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

“Întâlnire în două acte”, marchează la Bulandra Ziua Mondială a Teatrului

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii “Întâlnire în două acte”, marchează la Bulandra Ziua Mondială a Teatrului Share “Întâlnire în două acte”, marchează la Bulandra Ziua Mondială a Teatrului


TEATRUL BULANDRA prezintă:

“Întâlnire în două acte”, un eveniment aflat la cea de-a doua ediție, marchează la Bulandra Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 27 Martie, la Sala Toma Caragiu, sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului alături de două dintre legendele Teatrului Bulandra – doamnele Mariana Mihuț și Dana Dogaru.

Duminică, 27 martie, ora 16:00 | Întâlnire în două acte | DANA DOGARU
Duminică, 27 martie, ora 19:00 | Întâlnire în două acte | MARIANA MIHUȚ

De Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Bulandra în parteneriat cu UNATC I. L. Caragiale organizează, sub titlul ”Întâlnire în două acte”, două întâlniri-eveniment între tânăra generaţie de actori şi două personalități marcante ale Teatrului Bulandra.

Duminică, 27 martie, două dintre cele mai apreciate actrițe ale Teatrului Bulandra – Dana Dogaru și Mariana Mihuț – vă așteaptă în sala Toma Caragiu (Icoanei), la o întâlnire directă, față în față, în decorul creat de scenografa Maria Miu, cu publicul și cu studenții secției de actorie a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale.

Structurat în două părți distincte – de la ora 16:00 cu doamna Dana Dogaru și de la ora 19:00 cu doamna Mariana Mihuț, evenimentul continuă în mod firesc experiența deopotrivă educațională, cât și emoțională pe care au trăit-o participanții la prima ediție (2021), alături de monștrii sacri ai teatrului românesc – Victor Rebengiuc și Virgil Ogășanu.

Biletele au fost puse în vânzare la casele de bilete ale teatrului, deschise zilnic între orele 12:00 și 20:00, și online pe eventim.ro și blt.ro.

Pe 27 martie este sărbătorită, anual, Ziua Mondială a Teatrului.

Teatrul Municipal “Lucia Sturdza Bulandra”, în parteneriat cu UNATC – Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, organizează două întâlniri-eveniment între studenţi ai secţiei de actorie şi două personalităţi marcante ale teatrului românesc, actrițele Mariana Mihuț și Dana Doagru, legende ale Teatrului Bulandra, care îşi vor evoca atât propriile începuturi în profesia pe care au transformat-o în artă, cât şi momentele care le-au marcat cariera, într-un dialog deschis şi provocator cu participanții.

Printr-un parteneriat încheiat cu UNATC, au fost constituite două serii a câte 10 studenți care vor participa la eveniment și vor avea prilejul să adreseze câte o singură întrebare celor două
mari actrițe.

Ziua Mondială a Teatrului a fost instituită în 1961 de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962 a devenit un eveniment anual organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru în fiecare zi de 27 martie.

ITI reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic, fiind înfiinţată în 1948, la iniţiativa UNESCO.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută