Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/03/2022
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

BucurEȘTI aLIVE – Săptămâna 21 – 27 martie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii BucurEȘTI aLIVE – Săptămâna 21 – 27 martie Share BucurEȘTI aLIVE – Săptămâna 21 – 27 martie


OrfEU și EUridice – Teatrul Apropo

BucurEȘTI aLIVE - Săptămâna 21 - 27 martie

Vineri, 25 martie, de la ora 19:00, avem ocazia să participăm la un spectacol de teatru senzorial, OrfEU și EUridice, creat de Radu Popescu și Adrian Ciglenean, în cadrul zobnei de business Pipera, departe de zumzetul monotoniei care s-a instaurat în cotidian . Bilete.

“Infernul” cosmopolit în care trăim nmu este, cel mai probabil, un bun context în care să se dezvolte cele mai sănătoase conexiuni interumane. Prin spectacolul OrfEU și EUridice sunt explorate temele mitului orfic, apetența noastră pentru imagine, lăsându-ne  în minte cu întrebarea: Ce este mai important? Imaginea unei experiențe sau experiența în sine? este imaginea de sine mai importantă decât experiența sinelui? Este imaginea comunicării preferabilă experienței comunicării?

M de la Murphy – Teatrul Național București

BucurEȘTI aLIVE - Săptămâna 21 - 27 martie

Vineri, 25 martie, de la 20:00, la Teatrului Național București suntem invitați la M de la Murphy, un spectacol de teatru fizic în care performerii se exprimă prin mișcare, un spectacol comic și ironic al cărui centru de interes este aplicabilitatea legilor lui Murphy. Bilete.

M de la Murphy este anunțat a fi un performance gândit sub forma unui puzzle coregrafic. Dansatorii și actorii explorează forma emoțiilor pe care mișcarea corporală o poate transmite în lipsa cuvintelor.

“Mereu am avut impresia că legile lui Murphy vorbesc despre eșec cu seninătate, ironie și o oarecare candoare. În acest context, cei opt performeri și-au inserat propria viziune despre existența noastră sisifică într-o construcție bazată de hazard. Astfel, o reprezentație va fi diferită de alta după ceea ce le va dicta gravitația, vântul și… piatră, hârtie, foarfecă. M de la Murphy este un spectacol prin care am dorit să alătur opt corpuri, care provin din limbaje de mișcare diferite, modelate de stiluri variate de dans (și nu numai). Este o juxtapunere de culturi. Îmi imaginez toate aceste straturi ca pe componentele unei mari mașinării Rube Goldberg, al cărei mecanism este dansul”. Andrea Gavriliu

Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule? – Teatrul ACT  

BucurEȘTI aLIVE - Săptămâna 21 - 27 martie

Vineri, 25 martie, de la ora 19:30, la Teatrul Act, se joacă Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?Bilete.

Un nou eveniment al Teatrului Act sprijinit de Raiffeisen Bank – o inițiativă care își propune susținerea și promovarea unor proiecte de valoare ale culturii românești, Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule? are la bază textul scris de Cătălin Ştefănescu, după romanul “Moromeţii” de Marin Preda. Doi actori de excepție, Marcel Iureş şi George Mihăiţă se întâlnesc într-un spectacol despre țărani, despre autenticitate, în viziunea regizorală a lui Alexandru Dabija.

“Nu prea știu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are <<casă la țară>>. Nu prea știu cum e să fii mare scriitor cînd <<intri în manuale>>. Sau cînd breaslă te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mâncărurile și creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la Act o piesă cu țărani. Și, uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvântul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ștefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George și Marcel. Așa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile”. – Alexandru Dabija.

Sorin Zlat Quintet | You Must Believe In Spring – Teatrul Godot

BucurEȘTI aLIVE - Săptămâna 21 - 27 martie

Vineri, 25 martie, de la 19:30, suntem așteptați la Palatul Bragadiru, la Teatrul Godot, pentru a ne bucura împreuna de un concert special, la început de primăvară. Bilete .

Sorin Zlat Jr., liderul grupului, este pianist, clarinetist, Yamaha jazz artist și compozitor. Deținător a numeroase premii naționale și internaționale,  Sorin este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români. Grupul Sorin Zlat Quintet a fost înființat în anul 2008. De-a lungul timpului, pianistul a colaborat cu diverși muzicieni de jazz in acest proiect, în prezent componența grupului fiind următoarea: Sorin Zlat Jr. (pian si leader) , Mihaela Alexa (voce), Sorin Zlat Sr (saxofon), Adrian Flautistu (contrabas) si Iulian Nicolau (tobe). You Must Believe In Spring va cuprinde un program special ales pentru a sarbatori venirea primaverii cu o selecție dintre cele mai indrăgite standarde de jazz compuse de muzicieni celebri precum : Michel Legrand, Cole Porter, George Gerswhin, Nat King Cole, Victor Young, Jimmy Heath, Johnny Green și mulți alții.

ImproFIX – Teatrul Arte dell’Anima

BucurEȘTI aLIVE - Săptămâna 21 - 27 martie

Sâmbăta, 26 martie, de la ora 19:00, se anunță o seară plină de umor alături de actorii din grupul ImproFIX, cu momente create pe loc la sugestia publicului. Bilete.

Teatrul Arte dell’Anima ne propune un proiect îndrăzneț, care implică tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București, selectați special pentru spontaneitatea și creativitatea de care au dat dovadă în urma castingului „Anima pentru Societate VIII”.  Nu va fi o seară clasică cu exerciții teatrale, va fi și seara improvizației muzicale, căci va fi prezent și  Vlad Pasencu, unul dintre cei mai celebri improvizatori muzicali la clape.

„Improvizația este arta de a crea din nimic ceva extraordinar, doar cu ajutorul imaginației și al abilităților actoricești. Un spectacol de improvizație nu presupune nimic altceva decât niște actori carismatici, o bucățică de scenă și multă disponibilitate, iar din partea publicului puțină dorință de a participa la crearea magiei și a bunei dispoziții”, spune Mihaela Sîrbu.

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută