Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/03/2022
Zile si Nopti

Provocare de Ziua Internațională a Poeziei: o poezie recitată pentru un de abonament gratuit la Biblioteca ASTRA

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Provocare de Ziua Internațională a Poeziei: o poezie recitată pentru un de abonament gratuit la Biblioteca ASTRA Share Provocare de Ziua Internațională a Poeziei: o poezie recitată pentru un de abonament gratuit la Biblioteca ASTRA


Copiii și adulții care vor recita luni, de Ziua Internațională a Poeziei, sau vor lectura un poem din colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu vor primi câte un permis de acces gratuit la biblioteca publică sibiană, inclusiv în filiale, cu valabilitate de un an de zile.

”La sediul central, bibliotecarii Compartimentului Carte pentru Adulți au pregătit pentru pasionații de poezie numeroase volume din lirica românească și universală. Cititorii interesați vor avea posibilitatea de a alege să citească sau să recite versuri din creația unor poeți consacrați sau mai puțin cunoscuți. Selecția de publicații expuse cuprinde antologii de poezie din literatura clasică, modernă și contemporană, reprezentativă pentru spații culturale diferite”, anunță Biblioteca Astra Sibiu.

Tot luni, poezia va fi celebrată în toate filialele bibliotecii sibiene, prin activități dedicate creațiilor poetice și omagierii autorilor acestora, dar și pasionaților genului liric.

UNESCO a declarat din anul 1999 data de 21 martie ca fiind Ziua Internațională a Poeziei, ca drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.