Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/03/2022
Viața Orașului Artă & Cultură / Art Expo

Ce puteți vedea în cadrul expoziției “Africa lui Franz Binder”: vertebre de șarpe în podoabe, piele de hipopotam în fâșii, o pânză de înfășurat mumiile, cornuri de gazelă și multe alte obiecte

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ce puteți vedea în cadrul expoziției “Africa lui Franz Binder”: vertebre de șarpe în podoabe, piele de hipopotam în fâșii, o pânză de înfășurat mumiile, cornuri de gazelă și multe alte obiecte Share Ce puteți vedea în cadrul expoziției “Africa lui Franz Binder”: vertebre de șarpe în podoabe, piele de hipopotam în fâșii, o pânză de înfășurat mumiile, cornuri de gazelă și multe alte obiecte
Dacă nu ați apucat să vizitați “Africa lui Franz Binder”, Muzeul ASTRA vă mai oferă o șansă. Instituția culturală a redeschis expoziția cu peste 200 de obiecte, aduse din Africa de către exploratorul Franz Binder la mijlocul celui de-al XIX-lea secol. Aceasta este deschisă în Sala Atelier din cadrul Pavilionului Muzeal Multicultural din Dumbrava Sibiului.

Vertebre de șarpe în podoabe, piele de hipopotam în fâșii, o pânză de înfășurat mumiile, cornuri de gazelă și multe alte obiecte desprinse parcă “din filmele cu Indiana Jones” – după cum arată reprezentanții Muzeului ASTRA – pot fi văzute în cadrul expoziției “Africa lui Franz Binder”.
Expoziția pune în valoare cea mai importantă colecție de etnografie extra-europeană din Muzeul ASTRA, dar și rezultatele cercetărilor recente.
Conform organizatorilor, expoziția prezintă contextul colonial de colecționare a obiectelor din patrimoniul Muzeului de Etnografie Universală ,,Franz Binder”, unitate a Muzeului ASTRA.

Africa lui Franz Binder” mai cuprinde, printre altele, arme (cuțite, arcuri, săgeți, scuturi, lănci), podoabe, obiecte de uz caznic (scaune, pipe), obiecte de cult și instrumente muzicale.

Cei curioși să facă o escapadă în “Africa lui Franz Binder” pot merge la intrarea principală din Muzeul în Aer Liber de miercuri până duminică, între orele 9 – 17.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.