Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/03/2022
Muzică Viața Orașului

Stagiunea de marți seara. Recital cameral De la Viena la Bucureşti

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Stagiunea de marți seara. Recital cameral De la Viena la Bucureşti Share Stagiunea de marți seara. Recital cameral De la Viena la Bucureşti


art.raiffeisen.ro

Sânziana – Cristiana Mândruț , studentă la Conservatorul ”Richard Wagner” din Viena, la clasa de vioară a profesorului Igor Petrushevski, este pentru prima oară invitată în Stagiunea de marți seara. O frumoasă carte de vizită o recomandă din plin. În recitalul pe care îl anunțăm, violonista va fi secondată de Cătălin Răducanu, unul dintre acompaniatorii oficiali ai concursului ”George Enescu”, secția vioară (2021). În program, două capodopere ale literaturii camerale semnate Brahms și César Franck

Marți, 15 martie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică Stagiunea de marți seara

SÂNZIANA MÂNDRUȚ – vioară

CĂTĂLIN RĂDUCANU – pian

Program

Johannes Brahms – Sonata nr. 1, în sol major, pentru pian şi vioară, op. 78, “Regensonate”

César Franck – Sonata în la major pentru pian şi vioară Coproducător Radio România Muzical

Sânziana – Cristiana Mândruț este absolventă a Colegiului Național de Muzica ”George Enescu” din București. De-a lungul timpului, a participat la cursuri de măiestrie susținute de profesorii Igor Petrushevsky, Silvia Marcovici, David Grimal, Mihaela Martin, Sergey Kravchenko.

Sânziana – Cristiana Mândruț a obținut peste 50 de premii la concursuri naționale și internaționale, printre care și la concursurile “W. A. Mozart”, “In memoriam Yehudi Menuhin”, ”Victor Giuleanu”, “Paul Constantinescu”, “Modest Iftinchi”, “Paolo Serrao” (Italia), „International gathering of violinists” (Serbia). De asemenea, a obținut in anul 2021 locul 3 la „Clara Schumann” International Competition. Este membru activ al ansamblului de muzica barocă ”Barocharest”, în care activează atât ca parte a formației, cât și ca solistă, din anul 2017 până în prezent.

Pianistul Cătălin Răducanu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală. În prezent este profesor acompaniator la Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti” și doctorand al UNMB, sub îndrumarea Prof. D.H.C. Dan Dediu. Este laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale, printre care concursurile ”Victor Giuleanu”, ”Mihail Jora”, Festivalului Muzicii Maghiare (la trei ediții). A susținut numeroase recitaluri în calitate de solist, dar și de membru al unor formații camerale, atât în țară cât și în săli de concert din Europa (la Roma, Paris, Budapesta). Cariera sa artistică se dezvoltă în continuare și în calitate de solist concertist care a colaborat, până acum, cu orchestrele filarmonicilor din Brașov, Târgu Mureș, Cluj și Râmnicu Vâlcea.

Cătălin Răducanu s-a perfecționat în cadrul cursurilor de măiestrie susținute de Gabriel Amiraș, Cristian Beldi, Wolfgang Manz, Martin Hughes, Imre Rohmann, Tunde Kurucz, Andrei Gavrilov, Gerlinde Otto, Hakon Austbo, Tilmann Kremer.

Biletele se pot procura:

  • De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75

  • Online, accesand   site-ul   fge.org.ro   –   sectiunea   „Calendar“.Biletele   odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

art.raiffeisen.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.