Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/03/2022
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

Personaje feminine memorabile pe scena EXCELSIOR

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Personaje feminine memorabile pe scena EXCELSIOR Share Personaje feminine memorabile pe scena EXCELSIOR


O damă dark, o prințesă neînduplecată și o fată bună pe care calitățile o recomandă pentru statutul de viitoare prințesă.

Trei tipologii feminine încărcate de teatralitate. Trei personaje celebre care s-ar zice că nu ne mai pot surprinde dincolo de poveștile care le-au consacrat. Însă odată ce le vedeți live, pe scenă, în lumina reflectoarelor, le veți redescoperi în noi versiuni care vă vor spulbera prejudecățile.

Personaje feminine memorabile pe scena EXCELSIOR

Morticia Addams. Feminitatea ravisantă

După ce v-a dat fiori dincolo de micile sau, mai recent, marile ecrane, la teatru vă veți trezi prinși fatalmente în mrejele unei Morticia cum n-ați mai văzut, nici măcar în filme! Dacă v-ați obișnuit cu mersul senzual de felină și replicile ei delicios de sarcastice, la Excelsior vă întâlniți cu o Morticia next level: o fenomenală artistă de musical care cântă, dansează și își joacă patosul cu strălucirea unui star de pe Broadway. Da, este nevoie de toate aceste forme de expresie pentru a descoperi fațetele unei fascinante și până acum nedescoperite Morticii, căci sub ținuta fermecătoare și silueta perfect decupată de rochia perfect neagră, Morticia Addams îmbracă avataruri ale femeii de azi: stăpână a casei, iubită, soție devotată, gospodină desăvârșită, confidenta perfectă și… mamă de adolescentă! În plus, admirabilă prin felul în care știe să joace fiecare carte a feminității și să pună adevărul la temelia relației de cuplu, așa se profilează Morticia de astăzi, în cea mai complexă versiune a ei de până acum.

O descoperiți, în toată macabra ei splendoare la Teatrul EXCELSIOR în deja renumita producție de musical Familia Addams.

 

Personaje feminine memorabile pe scena EXCELSIOR

Turandot. Feminitatea enigmatică

Una dintre cele mai misterioase figuri feminine ale Orientului Îndepărtat, prințesa Turandot coboară de pe piedestalul sumbrei legende din care s-a născut, glisează cu grația unei păpuși de porțelan dincolo de basm și de muzica sublimă a lui Puccini, pentru a vi se dezvălui pe scena aceluiaş teatru. O prințesă ieșită din tiparele basmelor. Frumusețea aproape nepământeană și de o istețime care întrece orice închipuire, intransigența și luciditatea paroxistică i-au asigurat locul în galeria celor mai fascinante personaje feminine din toate timpurile. Contrar aparențelor, Turandot este mai mult decât o prințesă rebelă și capricioasă care refuză mariajul „în orb”, conform cutumelor Curții, supunându-și pretendenții unor probe-ghicitori, soldate cu… decapitări. Comportamentul ei vă va contraria, fără doar și poate, însă vă provocăm să ghiciți ce se ascunde dincolo de cruzimea faptelor sale și de neînduplecarea ei dezarmantă.

Promitem că veți rămâne cu capul pe umeri! Turandot revine pe scena EXCELSIOR și vă provoacă să îi descifrați enigma.

 

Cenușăreasa, Teatrul EXCELSIOR ©Vlad Catana

Cenușăreasa. Feminitatea candidă

Cenușăreasa este, fără doar și poate, una dintre cele mai îndrăgite figuri feminine. Grația, candoarea și sinceritatea se întâlnesc armonios în portretul unei fete care se ghidează după principiile binelui și ale adevărului în tot ceea ce face. I s-a tot spus povestea până acum, în nenumăratele versiuni ale basmului omonim, în animații, în film, în operă… Acum, însă, Cenușăreasa vă cântă și vă încântă live, pe scenă(!), la Teatrul EXCELSIOR, într-o adaptare muzicală originală, plină de ritm și culoare. Aici, Cenușăreasa nu întruchipează doar imaginea idealizată a crezului că visurile devine realitate, ci vorbește despre valori umane care azi par rătăcite printre amintiri și pagini de carte – bunătatea, bunul simț, altruismul, loialitatea, credința… nu vă lăsați induși în eroare de limita minimă de vârstă (5+) de pe afiș, ci mai degrabă simțiți-vă încurajați să îi luați cu voi și pe pici. Urmăriți programul lunii martie pentru următoarele reprezentații.

  • Recomandare de Ioan Big.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută