Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/02/2022
Viața Orașului

Un gând bun spre copiii din Ucraina, la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu: săptămâna ”Alături de voi”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Un gând bun spre copiii din Ucraina, la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu: săptămâna ”Alături de voi” Share Un gând bun spre copiii din Ucraina, la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu: săptămâna ”Alături de voi”


Începând de luni, 28 februarie, la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu vor avea loc acțiuni prin care se vor transmite gânduri de pace, prietenie și solidaritate pentru copiii din Ucraina. Întreaga săptămână va fi sub semnul sloganului „Alături de voi” și va cuprinde acțiuni complexe de învățare, exersare şi conştientizare de către elevi a empatiei și a solidarităţii.

Pe toată durata acestei săptămâni întreg colectivul de profesori și elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu se va mobiliza să trimită un gând bun spre copiii din Ucraina. Astfel, profesorii vor discuta la clasă despre pace, solidaritate, prietenie și se vor face desene care vor fi trimise copiilor din Ucraina.

„Putem demonstra că glasul nostru este mai presus de scrânşnetul şenilelor şi tunetul asurzitor al exploziilor. Comunicarea, dialogul, reflecţia colectivă sunt căile înspre înţelegerea unor fenomene exterioare în faţa cărora nu putem rămâne pasivi. E vremea să ne exprimăm solidaritatea şi să devenim, părinţi, elevi şi profesori, o voce care să aline şi să ducă în lume emoţia apropierii de cei care trec, astăzi, fără voia lor, prin momente grele. E modul nostru, al şcolii, de a ne declara solidaritatea faţă de copiii Ucrainei, transmiţându-le gândul nostru de pace şi libertate”, spune prof. Alexandra Tischer, directorul colegiului.

Întreaga săptămână va sta sub semnul sloganului „Alături de voi!” şi va cuprinde acţiuni complexe de învăţare, exersare şi conştientizare de către elevi a empatiei, a solidarităţii şi a prieteniei autentice, prin intermediul orelor de dirigenţie, literatură, filosofie, istorie, de arte plastice şi educaţie muzicală, sau orice formă de a transmite un mesaj prin care copiii din Ucraina să știe că cei din România sunt aici pentru ei, cu gândul, inima şi suportul material  necesar.

„Pentru noi, împreună nu este un cuvânt gol de conţinut, ci o atitudine şi o forţă prin care ne manifestăm iubirea de oameni”, mai spun reprezentanții colegiului.

Cei de la Colegiul „Octavian Goga” sunt legați sufletește Ucraina prin partenerii din proiectul Plato, un proiect educaţional internaţional, la care şcoala este partener încă din 1996 alături de alte şcoli din Europa printre care și școala din Lemberg – Ucraina.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută