Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/02/2022
Lifestyle / Sport

Olaf Schaftenaar completează lotul echipei BC CSU Sibiu pentru sezonul 2021/2022

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Olaf Schaftenaar completează lotul echipei BC CSU Sibiu pentru sezonul 2021/2022 Share Olaf Schaftenaar completează lotul echipei BC CSU Sibiu pentru sezonul 2021/2022


Olaf Schaftenaar este noul component al lui BC CSU Sibiu. Jucătorul originar din Țările de Jos se va alătura lotului antrenat de Miguel Angel Hoyo, după despărțirea de Basquet Girona, acolo unde a fost coleg cu Marc Gasol.

Născut la Utrecht, Țările de Jos, pe 15 mai 1993, Olaf Schaftenaar măsoară 2.08 metri și este un jucător de poziția 4. El s-a format la juniorii lui Den Bosch, după care a făcut pasul spre Statele Unite, unde a petrecut patru sezoane la Oregon State University. Cariera profesionistă și-a început-o în țara natală la Landstede Basketball Zwolle, unde a evoluat din 2016 până în 2019.

În sezonul 2019/2020, Olaf Schaftenaar a trecut la Real Canoe Madrid, echipă din eșalon secund al Spaniei. Tot acolo a petrecut și ultimele două sezoane, îmbrăcând echipamentul lui Basquet Girona, iar din această stagiune a fost coleg cu Marc Gasol.

Pentru Girona a jucat 16 partide în acest sezon și a strâns medii statistice de 5.7 puncte și 2.2 recuperări, cu procentaje de 40.0% din acțiune și 90.9% de la linia de pedeapsă.

Olaf Schaftenaar este component al echipei naționale din Țările de Jos. Tocmai ieri, 25 februarie, noul nostru jucător a jucat în calificările pentru FIBA World Cup 2023. Naționala sa a cedat pe terenul Rusiei cu scorul de 80-69. Olaf Schaftenaar a fost folosit aproape 23 de minute în partida de la Perm și și-a trecut în cont 5 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

Schaftenaar este o extremă de forță cu talie, iar principala sa armă este aruncarea de la distanță. El devine al 6-lea jucător străin din lotul lui BC CSU Sibiu și totodată se află la prima experiență în țara noastră. 

”Sunt foarte entuziasmat să mă alătur echipei din Sibiu! Am auzit că orașul iubește baschetul și abia aștept să vin să joc în fața fanilor. Îmi doresc să pot ajuta cât  mai mult echipa astfel încât să reușim o clasare cât mai bună în PlayOff”, a spus Olaf Schaftenaar.

 Miguel Angel Hoyo, antrenorul principal al echipe noastre, a oferit o descriere despre așteptările de la noul transfer:

„Prin venirea lui Olaf reușim completarea echipei în pozițiile interioare, realizarea unui antrenament de calitate și încă un jucător în rotație, ceea ce ne permite să creștem intensitatea și duritatea jocului.  De asemenea, cred că Olaf ne poate oferi versatilitate, să joace două poziții, 4 și 3, și să devenim o echipă mai fizică”.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută