Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/02/2022
Evenimente

Schimbarea la față a Pasajului Șaguna: rampe, iluminat LED și un perete acoperit de ecrane

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Schimbarea la față a Pasajului Șaguna: rampe, iluminat LED și un perete acoperit de ecrane Share Schimbarea la față a Pasajului Șaguna: rampe, iluminat LED și un perete acoperit de ecrane


Primăria Sibiu a decis să redeschidă accesul prin pasajul pietonal care subtraversează strada Andrei Șaguna. În cadrul proiectului de jumătate de milion de euro, pasajul a fost modernizat inclusiv cu un perete întreg acoperit cu ecrane video.

Pasajul a fost redeschis pietonilor începând de vineri, anunță primarul Astrid Fodor. „Redeschidem de astăzi pasajul subteran Șaguna pentru a facilita pietonilor traversarea Pieței Unirii în condiții de siguranță. Am luat această decizie în contextul în care lucrările la interior sunt, în cea mai mare parte, finalizate, iar la exterior se va putea lucra fără a afecta circulația din pasaj. Ne apropiem astfel de încheierea unui proiect care a presupus lucrări ample, nefiind o simplă cosmetizare”, declară Astrid Fodor.

Administrația locală arată că lucrările realizate în cadrul contractului semnat pentru o perioadă inițială de șase luni cu sătmărenii de la Euras au înnoit complet zona. ”Structura pasajului, rețeaua de preluare a apei de ploaie, scările de acces, pardoseala și placajele pereților au fost complet refăcute. Pasajul are acum și un iluminat nou, de tip LED, inclusiv arhitectural. Acesta este supravegheat video, camerele fiind conectate la dispeceratul Poliției Locale în scopul descurajării, dar și sancționării eventualelor și nedoritelor acte de vandalism”.

Pe lângă rampele de acces refăcute astfel încât să fie mult mai prietenoase pentru cei care se deplasează în cărucior ori cu bicicleta, principala noutate a investiției o reprezintă amplasarea unui perete de ecrane video (video-wall). Acesta este format din 45 de ecrane cu diagonala de 55 de inch și are o lungime de 18 metri.

”Până la finalizarea completă a lucrărilor, pe ecrane se vor afișa informații utile pentru relația cetățenilor cu Primăria, precum și imagini din oraș care să facă trecerea prin pasaj plăcută ochiului. După ce și exteriorul pasajului va fi gata, ecranele vor deveni o adevărată sursă de informare pentru sibieni cu privire la evenimentele care au loc în oraș, dar și la proiectele importante pe care administrația locală le desfășoară”, arată reprezentanții administrației locale.

Vezi lista completă de Evenimente Sibiu.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută