Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/02/2022
Artă & Cultură Viața Orașului

Teatrul Ion Creangă demarează proiectul „Poveștile care ne fac bine”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul Ion Creangă demarează proiectul „Poveștile care ne fac bine” Share Teatrul Ion Creangă demarează proiectul „Poveștile care ne fac bine”


Din dorința de a extinde proiectele de intervenție culturală în comunități defavorizate, Teatrul Ion Creangă intră în faza de implementare cu proiectul „Poveștile care ne fac bine – Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru”, care se va desfășura în perioada februarie – septembrie a anului curent, în parteneriat cu DGASPC-Sector 5. În cadrul proiectului vor fi angrenați specialiști din zona de activare culturală, cu precădere oameni care au mai fost implicați de-a lungul timpului în proiecte pentru copii din medii defavorizate, dar și persoane care au derulat campanii de combatere a bullyingului. Printre beneficiarii direcți ai acestui demers se regăsesc copiii care se confruntă cu efectele bullyingului, excluziunii sociale și discriminării cauzate de apartenența la sistemul de protecție și asistență socială.

În prima etapă vor avea loc diferite ateliere, la care vor participa câte 30 de copii din 3 centre diferite, așadar, în programul celor mici vor fi incluse ateliere de scriere creativă, arte plastice, teatru, art-terapie și consiliere. Această etapă se va concretiza în trei albume, intitulate: „Poveștile care ne fac bine”, care vor adăposti între coperte file personalizate pentru povestea fiecărui copil, şi într-o publicație, intitulată: „Manualul de bine”, care va cuprinde o selecție a celor mai valoroase opere elaborate în cadrul atelierelor, dublate de un set de bune practici elaborate de un specialist psiholog.

În cea de-a doua etapă, o parte dintre actorii teatrului vor lucra alături de copii și de o echipă formată din dramaturg, regizor și scenograf, pentru ca rezultatul final să fie concretizat într-un spectacol. Acesta va avea la bază cea mai reușită poveste, selectată de un juriu profesionist, și va fi prezentat atât în centre, cât și pe scena Teatrului Ion Creangă.

Scopul proiectului este acela de a genera un mecanism de intervenție, folosind arta drept canal bidirecțional de comunicare și expresie. Astfel, copiii vor experimenta diverse mijloace artistice prin care vor avea oportunitatea de a-și conștientiza și exprima nevoile și emoțiile. În același timp, prin activitățile de consiliere și art-terapie, vor putea asimila noi instrumente pentru a combate bullyingul.

  • Text de Ioan Big.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută