Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/02/2022
Podcast

Documentar audio: DARK ACADEMIA

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Documentar audio: DARK ACADEMIA Share Documentar audio: DARK ACADEMIA


Vă propunem să ascultați documentarul audio dedicat fenomenului DARK ACADEMIA: estetica unui trend născut în social media.

Într-o perioadă sumbră în care am fost izolaţi, nostalgici după normalitatea comunicării directe neîngrădite şi forţaţi să ne redefinim în raport cu mediul în care ne consumăm existenţa, cu aproape un milion de postări pe Instagram şi nenumărate conturi pe TikTok, estetica Dark Academia, subcultura centrată pe romanticizarea literaturii clasice, a filmelor „dark” sau „noir”, a fashion-ului vintage şi a ambientelor gotice a dobândit rapid o popularitate uimitoare, în primul rând datorită libertăţii uriaşe oferită de platformele online în împărtăşirea de pasiuni şi interese similare cu ale semenilor noştri.

DARK ACADEMIA este un documentar audio susținut de ART.RAIFFEISEN.RO

art.raiffeisen.ro

Asculţi viniluri şi te îmbraci în culori închise? Continui să te scufunzi în universul lui Harry Potter? Bântui prin cafenele şi pub-uri de modă veche gândindu-te la ce faci cu viaţa ta? Treptat, ai devenit parte a unui fenomen materializat dintr-o estetică virală ce nu mai poate fi ignorat, în care cuvântul-cheie din titlu, „academia”, asociază cultura Pop cu procesul de (auto)descoperire şi cunoaştere.

Ascultă documentarul audio DARK ACADEMIA pe următoarele platforme:

SOUNDCLOUD

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

Zile și Nopți este o platformă de experiențe Pop Culture, cu apariții în print și online.

Citește AICI ediția Zile și Nopți de februarie.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.