Meniu Zile și Nopți

Artă & Cultură

Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/01/2022
Artă & Cultură

Concurs de proiecte. 9G la TNB – ediția a VIII-a

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Concurs de proiecte. 9G la TNB – ediția a VIII-a Share Concurs de proiecte. 9G la TNB – ediția a VIII-a


Teatrul Național “I. L. Caragiale” din București, prin Centrul de Cercetare și Creație Teatrală “Ion Sava”, lansează a VIII-a ediție a programului 9G la TNB (Noua Generație) cu un nou Regulament de desfășurare, mult mai ofertant pentru tinerii artiști. Documentul este disponibil în attachment și pe site-ul www.tnb.ro.

Programul 9G a fost lansat în ianuarie 2014 și se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil, cu vârsta de până în 35 de ani, neangajați în instituții de spectacol. Până în prezent au fost selectate 26 de proiecte, 19 dintre ele fiind spectacole incluse în repertoriul TNB. Programul 9G la TNB se desfășoară la Sala Mică, spațiu destinat exclusiv tinerilor artiști.

Condiții de participare în Programul 9G la TNB:

 • Echipa care propune proiectul trebuie să fie formată din artişti independenţi, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta maximă de 35 de ani.
 • Nu există niciun tip de cerință sau de restricție în legătură cu textele înscrise (dramaturgie clasică și contemporană) sau cu genul de estetică propusă, dar constituie un avantaj conceptul de spectacol care mizează în special pe arta actorului.
 • Propunerile de proiect vor fi trimise în format digital și vor cuprinde:
 • Conceptul regizoral al spectacolului (maxim 2 pag.)
 • Piesa / Dramatizarea/ Scenariu dramaturgic în limba română
 • Distribuția, CV-ul membrilor echipei. (Pot fi adăugate linkuri cu înregistrări ale spectacolelor la care au mai lucrat membrii echipei sau pot fi trimise prin transfer spectacole înregistrate)
 • Schițe de decor (pentru Sala Mică în configurația de scenă italiană – schițele sunt atașate)
 • Schițe de costume
 • Schițe de machiaj (unde este necesar)
 • Deviz estimativ
 • Necesitățile tehnice ale proiectului

* în anumite condiții, echipa de selecție a C.C.C.T. „Ion Sava” își rezervă dreptul de a solicita și textul în limba originală, iar aplicanții au obligația de a-l pune la dispoziție în 48 de ore.

 • Durata spectacolului nu trebuie să depășească 2 h.

IMPORTANT: Înscrierea proiectelor se face începând cu data de 13 ianuarie, până la data de 15 februarie 2022, în format digital la adresa de email ccct9gtnb@gmail.com,  urmând ca în data de 5 martie să fie anunțate titlurile și echipele care au rămas pe lista finală. În urma unor discuții cu echipele, se vor decide titlurile selectate spre a începe repetițiile în cadrul Programului 9G (https://www.tnb.ro/ro/concurs-de-proiecte-9g-la-tnb-editia-a-viii-a).

Regulamentul 9G și schițele tehnice de la Sala Mică sunt disponibile pe www.tnb.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.