Meniu Zile și Nopți

Artă & Cultură

Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/01/2022
Artă & Cultură

Sibiul are prima filarmonică “verde” din România

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sibiul are prima filarmonică “verde” din România Share Sibiul are prima filarmonică “verde” din România


Filarmonica de Stat Sibiu a devenit prima instituţie muzicală cu iluminat ecologic 100% din ţară. Modernizarea sistemului de iluminat al clădirii a fost posibilă cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu.

O investiţie care demonstrează angajamentul Filarmonicii de Stat Sibiu pentru cheltuirea responsabilă a banilor publici este eficientizarea iluminatului, proiect demarat de managerul Cristian Lupeş în vara anului 2019 şi finalizat în cea de a doua jumătate a lunii decembrie 2021. Astfel, consumul de energie electrică la nivelul instituţiei a fost redus cu până la 50%.

“Iată că, încă o dată, Filarmonica de Stat Sibiu se diferenţiază, nu numai prin calitatea concertelor, ci şi prin calitatea acţiunilor pe care le implementează. Să avem, la Sibiu, prima Filarmonică “verde” din ţară este un motiv de reală mândrie. Vă felicit, dragi colegi, pentru această iniţiativă care denotă viziune şi responsabilitate pentru viitorul comunităţii noastre!”, a transmis doamna Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

Peste 1.000 de elemente luminoase din Sala Thalia şi pavilionul administrativ au fost înlocuite cu LED-uri, mult mai performante faţă de becurile incandescente sau tuburile neon convenţionale, dar şi mai ieftine pe termen lung. Economii semnificative se vor face mai ales pentru iluminatul scenei, unde cele aproximativ 30 de reflectoare noi consumă acum de zece ori mai puţin decât vechile corpuri de iluminat.

“Modernizarea sistemului de iluminat la nivelul întregului sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu a fost unul dintre obiectivele de investiţii identificate încă din primele zile ale mandatului meu. Sunt recunoscător conducerii Consiliului Judeţean Sibiu pentru că a înţeles imediat necesitatea acestor cheltuieli şi a susţinut eforturile noastre cu o finanţare de aproximativ 90.000 de lei”, a declarat dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.