Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/12/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 decembrie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 decembrie Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 decembrie


Concert extraordinar de Crăciun | Ateneul Român

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 decembrie

Începe numărătoarea inversă până la Crăciun și cel mai bun mod în care putem da startul este cu un spectacol special în cinstea acestei sărbători, Miercuri, 22 decembrie, de la ora 19, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va susține un Concert extraordinar de Crăciun. Programul va cuprinde Concert de Crăciun de Arcangelo Corelli și Oratoriul de Crăciun, părţile I şi VI, de Johann Sebastian Bach. Arcangelo Corelli și Johann Sebastian Bach au semnat în secolele XVII şi XVIII unele dintre cele mai faimoase lucrări de Crăciun, opusuri care nu lipsesc nici astăzi din repertoriul tradiţional al sărbătorii. Orchestra Filarmonicii  va fi condusă de dirijorul Nicolae Moldoveanu. Bilet: 104/114 lei (ove.ro).

La Traviata | Opera Națională București

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 decembrie

Miercuri, 22 decembrie, de la ora 18:30, suntem invitați la Opera Națională București pentru a urmări spectacolul La Traviata – o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi, pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas-fiul, „Dama cu camelii”. Cu toate că a devenit una dintre cele mai cântate opere din lume, povestea unei femei de moravuri ușoare i-a creat nenumărate neplăceri lui Verdi, cenzura epocii impunându-i în repetate rânduri să schimbe din libret unele fragmente, cerințe pe care compozitorul le-a refuzat de fiecare dată. „La Traviata” avea să cucerească definitiv publicul odată cu cea de-a doua reprezentație. De atunci, femeia din opera lui Verdi, ce trăiește o viață sclipitoare, dar pusă sub semnul imoralității, al nesiguranței financiare și al neputinței de a se căsători vreodată a fascinat prin curajul, pasiunea și puterea sa de sacrificiu. Dirijor: David Crescenzi. Din distribuție fac parte: Simona Neagu (Violetta Valéry), Alin Stoica (Alfredo Germont), Lucian Petrean (Giorgio Germont), Andrei Lazăr (Gastone), Sorana Negrea (Flora) și Zsuzsana Cerveni (Annina). Bilet: 80/200/400 lei (tickets.operanb.ro ).

Steaua fără nume |  Teatrul Naţional Bucureşti Ion Luca Caragiale

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 decembrie

" "

Duminică, 26 decembrie, de la ora 15:00, Teatrul Naţional Bucureşti Ion Luca Caragiale, va avea loc premierea spectacolului Steaua fără nume, de  Mihail Sebastian, în regia lui Vlad Zamfirescu. Un oraș necunoscut, de provincie, de pe Valea Prahovei, o necunoscută este coborâtă din tren în gară pentru că nu are bilet. Destinul scris în stele îi dictează întâlnirea cu Profesorul Miroiu, care se afla în gară în așteptarea unei cărți foarte scumpe de la București. Se oferă să o găzduiască peste noapte,moment în care între cei doi apare o idilă. Miroiu a găsit o stea invizibilă, în spatele altei stele de lângă Ursa Mare, necunoscută pe bolta cerească și nu știe ce nume să îi dea. Când află că pe necunoscută o cheamă Mona se gândește să-i dea numele ei. Dimineața vine cu sosirea lui Grig, cel cu care femeia are o relație de trei ani. Dar aduce și sfârșitul unei povești de dragoste dintre o necunoscută și un astronom visător? Ditribuție: Diana Roman, Vlad Zamfirescu, Adrian Titieni, Andi Vasluianu, Valentin Teodosiu, Luminița Erga, Gabriel Vătavu și Eva Cosac. Bilet: 120 de lei (mystage.ro).

Poveste de Crăciun | Teatru la Cinema

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 20-26 decembrie

Duminică, 26 decembrie, de la ora 12:00, în mai multe cinematografe din București, Opera Comică Pentru Copii prezintă Poveste de Crăciun – un mix documentat intens, de specificuri și obiceiuri de Crăciun din Danemarca, Franța, Germania, Anglia și alte țări. Pornim în această călătorie alături de nimeni altul decât Moș Crăciun. După ce plutește cu sania sa prin nenumărate locuri de pe glob, desigur, ajunge în România, țara colindelor, având ca escală importantă Opera Comică pentru Copii. De aceste colinde ne bucurăm și noi datorită Orchestrei Operei Comice Pentru Copii, care se va împleti frumos cu baletul operei, cu poezia, cu arhitectura decorurilor și culoarea costumelor. Bilete (14/16/22/24 lei) și lista cinematografelor unde va avea loc spectacolul pe: teatrulacinema.ro.

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută