Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/12/2021
Artă & Cultură / Carte

Întâlnire cu Mircea Cărtărescu și invitații săi despre Melancolia, ediție adăugită și ilustrată

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Întâlnire cu Mircea Cărtărescu și invitații săi despre Melancolia, ediție adăugită și ilustrată Share Întâlnire cu Mircea Cărtărescu și invitații săi despre Melancolia, ediție adăugită și ilustrată


Marți, 14 decembrie, ora 19.30, vă invităm la o întâlnire online cu Mirea Cărtărescu, Sidonia Călin, Marius Chivu și Lidia Bodea despre volumul de povestiri Melancolia, ediție adăugită, cu ilustrații de Sidonia Călin.

În luna decembrie, cartea este disponibilă cu autograful lui Mircea Cărtărescu în toate librăriile Humanitas din București și din țară.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrarea video va fi fi ulterior disponibilă pe canalul YouTube Humanitas, iar cea audio pe SoundCloud, Spotify, Deezer, Apple și Google.

„Melancolia e una dintre cărțile mele de suflet, la care țin enorm. Cred că nicăieri nu sunt eu însumi, cel de-acum, mai mult decât aici, în paginile ei. Îmi plac nelocalizarea și atemporalitatea ei, care o transformă într-o lume de parabolă și de basm. Cartea mea e pe o direcție diametral opusă prozei cotidianului și-a momentului istoric actual, pentru că eu am mizat, în perioada mea de după Solenoid, pe un fel de universalitate a povestirii, care s-o facă lizibilă în orice spațiu cultural, în orice limbă și-n orice timp. Sunt povestiri metafizice, dark, dar și luminate de un strop de suprarealism. Cred că ele se află cel mai aproape ca atmosferă de pictura lui Giorgio de Chirico, maestrul porticurilor, al statuilor și-al singurătății.” — MIRCEA CĂRTĂRESCU

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută