Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/12/2021
Artă & Cultură

Daniel Jinga | Opera Națională București – Stagiunea Centenară –

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Daniel Jinga | Opera Națională București – Stagiunea Centenară – Share Daniel Jinga | Opera Națională București – Stagiunea Centenară –


La 100 de ani de la momentul istoric ce a marcat înființarea primei opere din Capitală, Opera Națională București pregătește pe 8 decembrie main event-ul stagiunii „Opera 100”. Premiera „Lohengrin” de Richard Wagner, a cărei producție se va bucura de semnătura prestigiosului regizor Silviu Purcărete și a scenografului Dragoș Buhagiar. Pentru reprezentațiile cu titlu de premieră, personajele vor prinde viaţă graţie unei distribuţii de excepție, iar spectatorii se vor putea bucura de prezența tenorului Benjamin Bruns, a sopranelor Jacqlyn Wagner și Petra Lang și a baritonului Egils Siliņš, alături de soliștii, orchestra și corul Operei Naționale București.

Evenimentele dedicate centenarului nu se vor opri aici. La începutul anului 2022, mai exact pe 8 și 27 ianuarie, pregătim publicului spectator reluarea spectacolului „Lucia di Lammermoor” de Donizetti în regia lui Andrei Șerban. Producția este o reprezentare emblematică a repertoriului Operei Naționale București, versiunea lui Andrei Şerban regăsindu-se și la Opera Bastille și reprezentând un reper al regiei de operă. Stagiunea Centenară ne oferă oportunitatea regăsirii acestui titlu, odată cu readucerea lui Andrei Șerban în panteonul creatorilor Operei Naționale București.

În luna februarie a anului 2022 dorim să prezentăm publicului premiera absolută a operei „Doamna cu Cățelul” de Livia Teodorescu Ciocănea, în regia lui Alexander Hausvater. Această producție va fi prezentată în premieră mondială absolută și este dedicată promovării creației contemporane românești.

Pregătim și o premieră de balet pentru iubitorii artei dansului, în aprilie ne dorim să aducem la rampă premiera spectacolului de balet „Raymonda” de Aleksandr Glazunov, spectacol de maximă complexitate tehnică și artistică, realizat în colaborare cu Opera din Tokyo, cu sprijinul ambasadei Japoniei în România. 

Stagiunea „Opera 100” se va încheia în luna iunie a anului 2022 cu premiera spectacolului „Oedipe” de George Enescu. Lucrarea  reprezintă „nava amiral” a repertoriului Operei Naționale București din toate timpurile, iar actuala generație de artiști are datoria de a duce mai departe, în felul ei, această moștenire. Noua producție ne dorim să fie regizată de Tompa Gabor, conducerea muzicală fiind asigurată de Tiberiu Soare.

Daniel Jinga | Opera Națională București - Stagiunea Centenară -

Pe parcursul stagiunii centenare, vom asista așadar la o afluență de nume reprezentative pentru artele spectacolului și genul operei. Conținutul valoric principal este acela de a îmbina tradiția cu inovația, acordând atenție în egală măsură istoriei și gloriilor trecutului, dar și actualelor valori ce ne reprezintă în mod plenar pe scenele lirice mondiale. La ceas centenar, îi urez Operei Naționale București cel puțin încă 100 de ani plini de realizări memorabile alături de artiști și public! 

Daniel Jinga, Manager General Interimar al ONB

Text de DANIEL JINGA

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută