Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/11/2021
Lifestyle / Arhitectură & Design

Conexiune între natură și om – Portal Green Village Sibiel

Ioana Aldea De Ioana Aldea
Comentarii Conexiune între natură și om – Portal Green Village Sibiel Share Conexiune între natură și om – Portal Green Village Sibiel


Locuirea aproape de natură și căutarea liniștei au devenit alegerile din ce în ce mai frecvente ale perioadei pe care o traversăm. Conceptele de tiny house, relocarea în zone rurale sau alegerea unor destinații de concediu complet deconectate de tumultul urban ne încarcă și ne redirectionează atenția către sine. Fară a renunță la confortul modern dar alegând doar esențialul din multitudinea de tentații, oferta de locații în care putem să evadăm este din ce în ce mai diversificată. 

”Slow living este despre crearea de timp, spațiu și energie pentru lucrurile care contează cel mai mult pentru noi în viață…”  Brooke McAlary 

Amplasat în marginimea Sibiului, în satul Sibiel la liziera pădurii, complexul Portal Green Village își propune să refacă legătură între omul contemporan și natură, să împlinească nevoile profunde ale acestuia și să trezească simțurile. Conceptul invită la încetinirea ritmului ca și condiție esențială pentru a surprinde esențialul. Alegerea locului nu este întâmplătoare, acesta aducându-și aportul cu energia și puritatea elementelor esențiale ce se regăsesc în zonificarea ansamblului. 

Conceput ca un sat primordial, cu funcțiunile bine definite, Green Village este structurat în jurul vetrei, ca punct central al existentei și al conectării. Vatra, cu funcțiune multiplă de bistro, bibliotecă și spațiu de studiu și Green Work Environment inspirațional, destinat activităților de creație, social & business networking, comunicare, ateliere tematice și binefăcătoare, este un vector pentru dezvoltarea micro-comunității. 

Zona de cazare este structurată pavilionar și este formată din 8 bungalouri, construcții independente, cu o arhitectură curată, în deplină armonie cu natura. Oaspeții pot alege între două tipuri de construcții minimalise, fiecare amplasate cu o anumită orientare față de punctele cardinale. Cele două tipuri de bungalouri, Sun și Moon au caracteristici și dimensiuni diferite pentru experiențe de cazare unice. 

Pavilionul dedicat răsfățului simțurilor și ritualurilor de purificare este completat cu o zonă de relaxare multisenzorială amplasată în exterior. Vortex Spa-ul este dotat pentru experiențe unice, intime de trezire a simțurilor. Pământ, văzduh, foc, apă și arome participă la întregirea experienței de relaxare, elementele fiind preluate în toate aspectele amenajării ansamblului.

Conexiune între natură și om – Portal Green Village Sibiel

Configurat pe două niveluri, parter și mansardă, elementul central al complexului, construcția ce adăpostește Vatra, beneficiază de un spatiu vitrat generos, ce face legătura între interior și exterior. Cu o capacitate de 24 de locuri, distribuită pe ambele niveluri, interiorul păstrează caracteristica intimă, tihnită a locului. Situată în zona mestecenilor tineri, terasa Vetrei se continuă cu o colecție specială de scaune și bănci confortabile, special create pentru a servi mâncare bună și băuturi fine, până spre noapte, sub bolta înstelată. Contrastul între finisajul de culoare închisă al clădirii și textura vibrantă a copacilor evidențiază ambele elemente care se completează. Potrivită atât pentru refugiu față de agitația cotidiană, dar și pentru loc de celebrare în cadrul intim al unor evenimente, Vatra invită la consolidarea conexiunilor interumane, așa cum vatra satului a făcut-o întotdeauna.

Conexiune între natură și om – Portal Green Village Sibiel

Cele două tipuri de bungalouri sunt diferențiate în funcție de carateristici constructive și poziționarea pe teren. Astfel, bungalourile Moon, două la număr, Adăpost și Elemental, sunt amplasate la liziera pădurii, într-un camuflaj vegetal ce oferă umbră și intimitate. Cu o suprafață de 24 mp., acestea sunt dotate la standarde tehnice și de confort ultramoderne. Benefic, Creativ, Ludic, Magic, Original, Spiritual sunt cele șase bungalouri Sun, amplasate cu o orientare Est și Sud –Est pentru a beneficia de mai multă energie solară. Acestea au o suprafață de 14 mp., cu o arhitectură interioară ergnomică care permite confortul într-un spatiu compact și aerisit.

Conexiune între natură și om – Portal Green Village Sibiel

Interiorul minimalist, amenajat în tonuri de gri, gri colorat și mesteacăn este structurat în așa fel încât toate spațiile de depozitare să fie integrate în gabaritele generale, păstrând liniile cât mai simple. Fereastra generoasă prin care se realizează conexiunea vizuală între interior și exterior permite luminii umbrelor să participe la compunerea imaginii interiorului. Salteaua este poziționată în dreptul acesteia, amplasată pe un podest înălțat care adăpostește un generos spațiu de depozitare. Elementele textile au o textură moale care invită la relaxare și deconectare.

Conexiune între natură și om – Portal Green Village Sibiel

Nuanțele și texturile neutre ale amenajării pun în exidență elementele naturale și echilibrează atmosfera. Iluminatul ambiental este subtil și completează amenajarea prin prezența corpurilor de iluminat atent alese. Materialele ecologice folosite îți mențin aerul proaspăt de pădure chiar și în interior. Toate spațile sunt dotate din punct de vedere tehnic cu sisteme de ultimă oră, atât în ceea ce privește accesul automatizat, WI-FI, telefonie, prize electrice și date cât și sistemele performante de încălzire.

Conexiune între natură și om – Portal Green Village Sibiel

Zona de apă a ansamblului te apropie de cel mai puternic element primordial, reprezentat de iazurile amenajate în incintă, care aduc un plus de răcoare în zilele călduroase. Grădina cu plante medicinale și aromatice participă cu miresmele ei la răsfățul simțurilor și tot cadrul natural contribuie cu aer curat, ozonat și parfumat. În zona de spa – saună, mesele de masaj, zona interioară de meditație, ritualuri wellness și aromaterapie sunt completate cu experiențele din zona de exterior sau chiar cu o baie în ciubăr.

Conexiune între natură și om – Portal Green Village Sibiel

Portal Green Village, Sat Sibiel, strada Utea nr.74, Sibiu, România

Telefon: 0745.222.759

hello@portalgreen.ro

portalgreen.ro

Text de Ioana Aldea

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută