Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/11/2021
Lifestyle / Arhitectură & Design

CityZen | ”Orașul. – www.cemerita.ro/orasul” de Tudor Șt. Popa

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CityZen | ”Orașul. – www.cemerita.ro/orasul” de Tudor Șt. Popa Share CityZen | ”Orașul. – www.cemerita.ro/orasul” de Tudor Șt. Popa


Dacă încă nu v-ați abonat la newsletterul săptămânal Orașul. ar fi cazul să o faceți. Am început să scriu despre oraș dintr-o nevoie de a aduna într-un singur loc subiectele ce au legătură cu arhitectura și urbanismul Sibiului dar mi-am dat seama că sunt atât de multe de scris încât a devenit o adevărată sursă de informație (chiar și pentru mine) cu privire la investițiile publice și private din oraș.

Subiectul Calea Dumbrăvii (detaliat în newsletterul de săptămâna trecută) m-a lăsat profund dezamăgit cu privire la direcția spre care se îndreaptă orașul Sibiu din punct de vedere urbanistic. Clădiri ridicate ce nu respectă autorizația de construcție. Clădiri trecute prin comisia de urbanism a Primăriei Sibiu, votate de consilul local și autorizate deși nu respectă Regulamentul de Urbanism. Clădiri demolate pe baza unor autorizații de construcție ce par a fi fictive. Ce mai, o sumedenie de nereguli pe un singur bulevard al Sibiului – centrul roșu din punct de vedere al dezvoltării.

Faptul că apar clădiri ce nu respectă legea, afectează un oraș întreg. Să ne imaginăm doar cum ar arăta o Calea Dumbrăvii sufocată de mașini parcate peste tot, nevoite să își găsească locul pe stradă chiar dacă Regulamentul de Urbanism obligă construcția de parcări subterane în zonă. Oricum, parcările cerute prin autorizațiile de construcție nu sunt nici ele de multe ori suficiente, neputând acoperi numărul de mașini folosite de angajații din clădirile noi și de vizitatorii acestora.

Orașul – despre arhitectură și locuire.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută