Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/11/2021
Lifestyle

Linia Verde de transport public depășește zona centrală și va ajunge până pe Calea Dumbrăvii, str. Școala de Înot și bulevardul Victoriei din 13 decembrie

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Linia Verde de transport public depășește zona centrală și va ajunge până pe Calea Dumbrăvii, str. Școala de Înot și bulevardul Victoriei din 13 decembrie Share Linia Verde de transport public depășește zona centrală și va ajunge până pe Calea Dumbrăvii, str. Școala de Înot și bulevardul Victoriei din 13 decembrie


Linia verde de transport public, deservită cu microbuze electrice, va avea un traseu mai lung, depășind  zona centrului istoric.  

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a propus această modificare care înseamnă o extindere considerabilă a traseului.

“Înaintez această propunere pentru a crește eficiența rutei și gradul de încărcare a microbuzelor. Traseul va fi mai lung cu peste 30% față de cel inițial și va ajunge până pe Calea Dumbrăvii, str. Școala de Înot și bulevardul Victoriei. În extinderea traseului s-a ținut cont de faptul că unele dintre străzile incluse în rută nu sunt deservite de alte trasee de transport public, precum și de dorința de a menține o frecvență bună de sosire în stație a microbuzelor”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Traseul nou, extins, propus pentru implementare din data de 13 decembrie 2021, va parcurge următoarele străzi: Gară – str. General Magheru – str. Constituției – b-dul Coposu – str. Independenței – str. C. Noica – Calea Dumbrăvii – str. Nicolaus Olahus – str. Școala de Înot – str. Justiției – b-dul Victoriei – Piața Unirii – str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – Piața Cibin – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției – Gară.

Microbuzele de pe Linia Verde vor ajunge astfel în încă 7 stații de autobuz, din care 4 vor fi amenajate la Spitalul CFR, în zona Pieței Habermann, pe str. Școala de Înot și pe str. Justiției.

Această propunere de extindere a traseului este publicată pe site-ul sibiu.ro pentru consultarea de către sibieni, care sunt invitați să ne transmită sugestii. Ulterior, proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local Sibiu, transmite Primăria Sibiu.    

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.