Vă puteți imagina lumea fără a consuma, din când în când ceva dulce? Cred că este aproape imposibil. Fie că vine într-un format bogat în zahăr sau fentează papilele gustative și glicemia prin tot felul de elemente de substituție, dulcele este necesar, iar lipsa sa poate duce la o viața nu tocmai fericită.
Totuși, cum ar fi toată această situație dacă deserturile ar fi parte din viața voastră în fiecare zi? Mai mult decât atât, ce ar însemna ca asta să fie și o afacere?
Este cazul lui Andrei Mortasifu, un tânăr antreprenor, care deține Cofetăria Andrei, din cartierul Răcădău.
Andrei este, printre altele, absolvent al institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București. Astfel, perspectiva sa asupra acestei afaceri capătă și o notă artistică. Înainte de asta, vă invit la un scurt istoric.
Prima cofetărie din acest lanț, care mai are filiale și în Ploiești și Buzău, a început în Buzău, în urmă cu 20 de ani. Este tipul acela de afacere care funcționează impecabil din generație în generație. Inițial, au plecat de la un produs numit: „prăjitura casei”, care se bucura de un mare succes în familie. Au avut în plan să facă preparate de patiserie, dar „laitmotivul” afacerii era reprezentat tot de preparatele de casă, pentru a schimba un pic concepția împământenită a consumatorului de a avea nevoie de gustul acela rudimentar de frișcă din perioada pre-`89. Deoarece lucrurile au mers bine, au mai deschis un punct de lucru în Ploiești și apoi în Brașov.
În urmă cu trei ani și jumătate, Cofetăria Andrei a avut un stand insular în centrul comercial Coresi, iar cererea devenise destul de mare, odată cu trecerea timpului. Pentru că spațiul de depozitare era foarte limitat s-au hotărât să se mute într-un loc mai mare. Pentru că pandemia a însemnat și un punct de răscruce pentru mulți comercianți, Andrei Mortasifu a găsit în acest sens momentul oportun de a se extinde. Atunci când alții au pus lacătul, el a adus un upgrade afacerii sale, iar succesul acesteia se datorează faptului că oferă produse de calitate, lucru care primează în fața oricăror opreliști. Astfel, după patru luni în care singurele activități comerciale au fost livrările la domiciliu a venit și mutarea într-un spațiu mai mare, în Răcădău, pe bulevardul Muncii 22A, în care funcționează și acum, din 17 decembrie 2020.
Comunitatea din Răcădău a primit bine noua cofetărie într-un timp destul de scurt. Mulți dintre clienții fideli din fostul punct de lucru au rămas și acum alături de această cofetărie. În plus, Andrei și-a stabilizat și mai mult afacerea prin intermediul site-ului web www.cofetaria-andrei.ro, acolo unde se pot plasa comenzi. Un lucru interesant îl constituie faptul că nu colaborează cu marii livratori (fără a-i discredita pe aceștia), din dorința de a trimite produsele comandate într-o stare perfectă, pentru a-și întări relația producător-client. Trebuie să știți că pentru preparatele mai sofisticate durata de comanda poate fi chiar și până la trei zile, în funcție de complexitatea produsului ales.
Diversitatea preparatelor se găsește într-o paletă largă, asta și pentru că există o colaborare între cofetarii firmei și un cofetar francez stabilit în România. Acesta din urmă a reintrepretat anumite produse din țara sa natală, dându-le un „personal touch” strâns legat de ideile lui Andrei. Astfel, puteți găsi tot felul de preparate de la fursecuri, amandine, macarons, până la torturi personalizate. Cofetăria Andrei asigură și candy bar pentru evenimente precum nunți, botezuri și aniversări, dar și vinuri importate din Italia de o firmă brașoveană. Ceea ce deosebește această cofetărie față de altele atât din Brașov cât și din țară este faptul că evită pe cât posibil utilizarea ingredientelor artificiale, asta pentru a le da posibilitatea clienților de a se bucura de un gust cât mai curat și cât mai autentic.
În plus, de aici, pe lângă irezistibilele produse, puteți achiziționa pachete cadou compuse din cărți sau sticle de vin.
Pentru ca există o comunicare precară pe partea de produse fără zahăr și făină low carb are în plan sa creeze o astfel de strategie de comunicare, pe care să o adauge mai apoi la portofoliul cofetăriei sale.
Puteți să le testați produsele în fiecare zi de luni până duminică între orele 9:00 și 21:00.
Cofetăria Andrei este un bun exemplu de cât de importantă este dedicarea unui antreprenor în raport cu cerințele clienților.