Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/11/2021
Muzică

Corul Madrigal și Programul Național Cantus Mundi au lansat volumul „Muzica pentru toți”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Corul Madrigal și Programul Național Cantus Mundi au lansat volumul „Muzica pentru toți” Share Corul Madrigal și Programul Național Cantus Mundi au lansat volumul „Muzica pentru toți”


Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a lansat prin Programul Național Cantus Mundi proiectul editorial „Muzica pentru toți – Integrarea și incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale prin intermediul muzicii”.

Corul Madrigal și Programul Național Cantus Mundi au lansat volumul „Muzica pentru toți”

Volumul „Muzica pentru toți” vine în sprijinul dirijorilor și a profesorilor cu o componentă complexă privind metodele aplicate în procesul educațional, vizându-le cu precădere pe acelea de relaționare din interiorul unui grup coral sau muzical, cu scopul de a menține un spațiu dedicat dezvoltării armonioase a tuturor copiilor, indiferent de cerințele lor educționale. În plus, materialul editorial aduce un element de noutate prin propunerea unei componente autoreflexive, de cunoaștere de sine, prin care formatorii să își potențeze vocația care i-a îndemnat de la bun început să fie dascăli.

 „Dirijorii corurilor de copii au o misiune extrem de complexă și de importantă – ei formează oameni, construiesc comunități, ating suflete, scriu povești în viețile celor la care ajunge muzica. Tocmai de aceea, interacțiunea dintre copii și dirijor are o importanță uriașă, fiind totodată o conexiune care evoluează constant și care are nevoie de ingrijire atentă și continuă. Acest ghid menirea de a valorifica această relație, prin construirea și consolidarea un mediu armonios, în care fiecare copil să își atingă potențialul, să se simtă în siguranță, să se dezvolte sănătos, pentru a se putea bucura deplin de una dintre cele mai frumoase experiențe – aceea de a cânta alături de prietenii și colegii lui” a declarat Emil Pantelimon, Manager, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Corul Madrigal și Programul Național Cantus Mundi au lansat volumul „Muzica pentru toți”

„Muzica pentru toți” aduce în prim-plan principiile esențiale ale integrării și incluziunii prin cultură, prin care, atunci când interacționează într-un mediu educațional adecvat, orice copil își poate împlini potențialul, indiferent de limitări sau constrângeri fizice sau psihice. Acestea sunt principii pe baza cărora a fost creat Programul Național Cantus Mundi, cea mai mare mișcare de comunicare și integrare prin muzică a copiilor din România, care promovează acceptarea, diversitatea și toleranța în toate activitățile și evenimentele pe care le desfășoară.

Mai multe informații despre volumul „Muzica pentru toți” sunt disponibile pe www.cantusmundi.ro, www.madrigal.ro și pe canalele de social media ale Programului Național Cantus Mundi și Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.