Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/11/2021
Artă & Cultură / Teatru

Teatrul Arte dell’Anima |„N-am văzut nimic” la Excelsior

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul Arte dell’Anima |„N-am văzut nimic” la Excelsior Share Teatrul Arte dell’Anima |„N-am văzut nimic” la Excelsior


O premieră extraordinară a unui spectacol proaspăt, real și emoționant a avut loc la finalul lunii octombrie la Teatrul Excelsior. Teatrul Arte dell’Anima prezintă, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, spectacolul „N-am văzut nimic” de Andreea Tănase, regia Mara Oprea, creat în cadrul proiectului „You Are Not Alone”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, al cărui scop este să încurajeze tinerii și adolescenții să ceară ajutor de specialitate atunci când se confruntă cu stări de anxietate și depresie. Managerul proiectului este Crina Lință, actriță, manager cultural și fondatoarea Asociației Arte dell’Anima. Textul are la bază mărturii reale ale tinerilor și adolescenților ce s-au confruntat cu stări de depresie și anxietate. 

Teatrul Arte dell’Anima |„N-am văzut nimic” la Excelsior

Veți descoperi povestea a cinci prieteni care se apropie printr-un joc aparent inofensiv. Lucrurile scapă de sub control, iar viața lor se schimbă în momentul în care se lovesc de un eveniment tragic. „Există viață după moarte?”, „Trăim și murim singuri?” și „Cine e de vină?” sunt doar câteva dintre întrebările cu care se confruntă, încercând să descifreze cum s-a ajuns în acel punct. Prin abordarea unor teme actuale precum depresia, anxietatea și efectele acestora, se conturează un spectacol care vorbește despre emoțiile, gândurile și problemele adolescenților din ziua de azi.

„Exhibiționismul este noua tendință, în special în rândul adolescenților. Viața privată este constant etalată pe platforme de social media, unde oricine poate deveni o mică vedetă care se autopromovează: wannabes. Verificarea constantă a numărului de urmăritori a devenit o obsesie. Adolescenții comunică cu precădere prin prisma interfațelor. Oameni – ecrane.  Ecrane de telefon, tabletă, laptop, desktop, TV. Realitatea și-a perdut farmecul, pentru că nu este suficient de spectaculoasă. Suntem ceea ce postăm. Ne ascundem în spatele aplicațiilor și filtrelor ‹glam›. ” spune Mara Oprea, regizoarea spectacolului

Teatrul Arte dell’Anima |„N-am văzut nimic” la Excelsior

Scenografia spectacolului, semnată de Gabi Albu, sintetizează relațiile celor 5 personaje-ecran pe o structură de tip Matrix. Într-un ambient gri-negru, singurele pete de culoare stridente sunt costumele stridente-fashion și interfețele luminate ale alter-egourilor personajelor din social media. Muzica spectacolului, semnată de Cojo, reuşește să surprindă prin dinamism, energie şi noutate. Coregrafia este semnată de Ruxandra Bobleagă. Distribuție: TOMA, 18 ani – Eduard Chimac; ELA, 18 ani – Maruca Băiașu; AMI, 16 ani – Reka Kovacs; MARIUS, 18 ani – Vlad Lință; LEXI, 18 ani – Daria Pentelie.

Următoarele reprezentații sunt anunțate în datele de 2, 4, 5 și 9 noiembrie, în București și Buzău. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare în prealabil. Mai multe detalii și informații găsiți pe www.artedellanima.ro și pe paginile de Social Media: Teatrul Arte dell’Anima.

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută