Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/11/2021
Muzică

Dirijorul Jonathan Berman și pianistul Daniel Ciobanu, într-un concert cu public pe scena Ateneului Român pe 4 și 5 noiembrie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Dirijorul Jonathan Berman și pianistul Daniel Ciobanu, într-un concert cu public pe scena Ateneului Român pe 4 și 5 noiembrie Share Dirijorul Jonathan Berman și pianistul Daniel Ciobanu, într-un concert cu public pe scena Ateneului Român pe 4 și 5 noiembrie


Joi, 4 și vineri, 5 noiembrie 2021, Filarmonica „George Enescu” organizează, de la ora 19.00, un concert simfonic condus de dirijorul britanic Jonathan Berman, cu participarea publicului în proporție de 30% din capacitatea Sălii mari a Ateneului Român. În ipostaza de solist va apărea Daniel Ciobanu, primul artist în rezidență al Filarmonicii, care va interpreta, la noul pian Steinway al instituției, Eclogue pentru pian și orchestră de coarde de Gerald Finzi și Andante spianato și Marea poloneză, op. 22 de Frédéric Chopin. În deschidere, orchestra va prezenta Elegia minacciosa a binecunoscutului compozitor român Dan Dediu, în timp ce în partea a doua a concertului va fi interpretată Simfonia nr. 5, în si bemol major, D 485 de Franz Schubert.

„Mă bucur enorm că s-au reluat concertele din stagiunea Filarmonicii George Enescu si că e posibil ca noi, muzicienii, să rezonăm cu un public prezent în sală, nu în fața ecranelor. Programul propus de această dată în cadrul rezidenței mele la Filarmonică vine după o serie de schimbări neprevăzute, îndeosebi după impunerea, din cauza restricțiilor pandemice, a unui număr redus de membri ai orchestrei pe scenă. Așadar, voi apărea în prima parte cu piesa Eclogue, scrisă de britanicul Gerald Finzi, o lucrare încântătoare pentru pian și orchestra de coarde, care aduce în prim-plan starea fragilă în care ne aflăm cu toții în fața naturii ce își continuă cursul în ciuda oamenilor forțați să rămână încuiați în coliviile personale. Atunci când vom depăși acest episod furtunos al pandemiei, ne vom reaminti, poate, că suntem niște oaspeți temporari și nu niște stăpâni ai naturii înconjurătoare”, apreciază pianistul Daniel Ciobanu.

„Următoarea lucrare din program, Andante spianato și Marea Poloneză de Frédéric Chopin este strălucitoare, compusă cu un spirit tânăr, la vârsta de 26 de ani, de marele compozitor polonez. După seninătatea și absolutul regăsite în simplitatea Andante-ului, Poloneza ne invită la dans și manifestă bucuria de a trăi viața din plin, păstrându-ne o anumită eleganță atât exterioară, cât și interioară. Aștept cu drag publicul să se alăture acestui traseu spiritual, care ne deschide prin ipostaze diferite un orizont mai optimist spre următoarea perioadă”, subliniază primul artist în rezidență al Filarmonicii.

Concert simfonic CU PUBLIC
Joi și vineri 4 și 5 noiembrie
Orchestra simfonică a Filarmonicii ”George Enescu”

Dirijor
JONATHAN BERMAN

Solist
DANIEL CIOBANU

Program

Dan Dediu
Elegia minacciosa

Gerald Finzi
Eclogue pentru pian și orchestră de coarde

Frédéric Chopin
Andante spianato și Marea poloneză, op. 22

Franz Schubert
Simfonia nr. 5, în si bemol major, D 485

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I: 110 lei;
Categoria II: 100 lei

Pentru a evita aglomerația și formarea de grupuri, accesul se face cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută