Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/10/2021
Artă & Cultură

Muzeul ASTRA, singurul muzeu din România care participă, până duminică, la Salonul Patrimoniului Cultural de la Paris

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Muzeul ASTRA, singurul muzeu din România care participă, până duminică, la Salonul Patrimoniului Cultural de la Paris Share Muzeul ASTRA, singurul muzeu din România care participă, până duminică, la Salonul Patrimoniului Cultural de la Paris

Muzeul ASTRA este singurul din România care participă, până duminică, la Salonul Patrimoniului Cultural de la Paris, iar la standul românesc este prezent, printre alţii, olarul Ionuţ Bîscu, militar al Comandamentului NATO de la Sibiu, care promovează ceramica de Horezu, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al muzeului, Cosmin Călinescu.

“Muzeul ASTRA participă din 2018 la Salonul Patrimoniului Cultural de la Paris. Cum ediţia de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei, suntem, anul acesta, la cea de-a treia participare. Salonul oferă ocazia prezentării muzeului, atragerii de turişti în Sibiu, dar şi schimburi de experienţă, documentare privind evoluţia restaurării, soluţii noi pentru dezvoltarea instituţiei. Dacă în anii trecuţi animaţiile au fost realizate doar de către restauratorii muzeului, în acest an aducem în atenţia publicului o componentă esenţială a patrimoniului românesc, inclusă pe lista Unesco, şi anume ceramica de Horezu, prin intermediul olarului Ionuţ Bîscu, completat pe componenta decorativă, de Ramona Bîscu”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general adjunct al Muzeului ASTRA, Ovidiu Baron.

Salonul Internaţional de Patrimoniu de la Paris este organizat, ca de fiecare dată, la Carrousel du Louvre, în Paris. Anul acesta, standul Muzeului ASTRA va promova din nou valorile patrimoniului cultural românesc, expoziţiile şi proiectele Muzeului ASTRA şi obiective turistice din judeţul Sibiu (prin intermediul materialelor puse la dispoziţie de Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu). Animaţiile marca Muzeul ASTRA cuprind ateliere de olărit, cu ceramica de Horezu in rolul principal, înscrisă în Patrimoniul UNESCO. Va lucra la roata tradiţională, dar şi la cea electrică, olarul Ionuţ Bîscu, susţinut pe componenta decorativă de Ramona Bîscu ( Ceramics Art of Horezu ). De asemenea, Raluca Miriţoiu, restaurator al Muzeului ASTRA, va desfăşura ateliere de restaurare textile. Standul Muzeului ASTRA se află în Sala Gabriel – A15, păstrând acelaşi loc ca la ediţia precedentă, organizată înainte de pandemia de Covid-19.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută