Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/10/2021
Muzică

40 de ani de TATTO YOU… the show must go on?

Alex Mușat De Alex Mușat
Comentarii 40 de ani de TATTO YOU… the show must go on? Share 40 de ani de TATTO YOU… the show must go on?


Vestea morții toboșarului The Rolling Stones, Charlie Watts, a zguduit lumea muzicală la sfârșitul lui august, atunci când muzicianul în vârstă de 80 de ani a trecut în neființă într-un spital londonez. Timp de 58 de ani(!) Watts a fost motorul ce a condus Rolling Stones, singurii membri mai “vechi” în trupă fiind fondatorii Mick Jagger și Keith Richards. De altfel, fără să ofere multe detalii despre starea lui de sănătate, Watts își anunțase retragerea din cadrul turneului american No Filter Tour (ce a început pe 26 septembrie în St. Louis) încă de la începutul lunii august, delegându-l pe percuționistul Steve Jordan înspre a-i ține locul. Iată că, pentru prima oară în aproape 6 decenii, avem de-a face cu concerte Rolling Stones în care Watts nu se află în spatele setului de tobe, prezența sa total anti-rockstar conducând ritmic trupa timp de peste jumătate de secol, făcând totodată notă discordantă cu mult mai “sălbaticii” Jagger & Richards.

40 de ani de TATTO YOU… the show must go on?

Luna octombrie aduce fanilor Rolling Stones nu doar un (posibil) ultim turneu, ci și o relansare a albumului Tattoo You, lansat inițial pe 24 august 1981 (cu exact 4 decenii înaintea trecerii în neființă a lui Watts). Continuând trend-ul ultimilor ani de a reîmpacheta fastuos albume etalon ale rock-ului clasic, Tattoo You se prezintă în 2021 mult mai updatat, fiind prezentat publicului în diverse configurații (ediție standard editată pe CD, Deluxe 2CD set – ce include un disc cu rarități intitulat Lost & Found, 4CD Super Deluxe Boxset sau un uriaș 5LP Super Deluxe Box Set care oferă și o colecție de 124 de pagini de fotografii și interviuri). Remasterizat în 2021 de premiatul inginer de sunet Bob Ludwig, Tattoo You prinde astfel o nouă viață, deși relansarea sa coincide cu un moment mult prea nefericit în istoria trupei.

Imprimat haotic timp de aproape 10 ani, LP-ul (cel de-al doilea material al trupei în deceniul optzecist) a fost “cusut” din diverse înregistrări luate de prin sertarele trupei, fie ele uitate sau respinse, membrii formației imprimând apoi noi părți vocale sau instrumentele peste track-urile proaspăt scoase la lumină. Remarcabil aici este hit-ul Start Me Up, înregistrat parțial în ’78 pentru albumul Some Girls și reînviat în ’81. Ajutat de videoclipul transmis mai mereu pe MTV, Start Me Up a devenit unul din cântecele-semnătură ale britanicilor, în timp ce materialul discografic rămâne astăzi un punct de referință în catalogul trupei. Cât despre viitorul trupei… acesta pare că este încă incert. Rămâne însă să ne bucurăm de prezența veteranilor pe scenă și să consumăm noile împachetări discografice care cu siguranță vor ajunge și la urechile unei noi generații de viitori fani Stones.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută