Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/10/2021
Artă & Cultură / Carte

Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu a instituit noi reguli privind accesul în instituție

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu a instituit noi reguli privind accesul în instituție Share Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu a instituit noi reguli privind accesul în instituție


Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu a instituit noi reguli privind accesul în instituție. BJ a aprobat un plan de măsuri pentru activitățile cu publicul în perioada stării de alertă.

Potrivit conducerii BJ ASTRA, adulții și copiii cu vârsta de peste 12 ani au acces în toate sediile Bibliotecii și filiale, cu mască de protecție. Aceasta trebuie să acopere nasul și gura. Pentru a intra în toate sediile Bibliotecii și filiale, utilizatorii trebuie să prezinte la intrare certificatul digital european COVID, în format electronic sau imprimat. Conform reprezentanților BJ, nu se iau în considerare adeverințele emise în momentul vaccinării.
“La intrare, se aplică măsurarea temperaturii fiecărei persoane care dovedește, conform celor menționate anterior, că are drept de acces în sediile Bibliotecii și filialele acesteia. Este interzis accesul persoanelor care au temperatura corporală mai mare sau egală cu 37.3 și/ sau celor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată). Se recomandă igienizarea periodică a mâinilor utilizând recipientele cu dezinfectant puse la dispoziția publicului și angajaților în toate sălile Bibliotecii și filiale și păstrarea distanței fizice de minimum doi metri”, mai transmit reprezentanții BJ ASTRA.

Copiii sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de părinți 

Copiii cu vârsta sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de un părinte/ tutore care deține și prezintă la intrare certificatul digital european COVID, în format electronic sau imprimat.

Accesul în interiorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu și al filialelor acesteia se face în limita a 30% din spațiul acestora, așa cum prevede legislația în vigoare.

Utilizatorii care nu au Certificatul digital european COVID, în format electronic sau imprimat (a se vedea: https://certificat-covid.gov.ro/) restituie sau împrumută documente, solicitând sprijinul bibliotecarilor, la intrarea în sediile Bibliotecii și filiale, respectând măsurile de siguranță specifice: purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanței fizice de minimum doi metri. Împrumutul de publicații se va face doar pe bază de solicitare telefonică sau online. În vederea pregătirii și rezervării de documente, utilizatorul înregistrat al bibliotecii va solicita documentul/-ele cu o zi înainte, prin e-mail la bibliosuport@bjastrasibiu.ro sau numerele de telefon – 0269 210 551, 0269 215 775, 0269 213 377 (sediile centrale); 0369 807 053 (Filiala Bâlea); 0369 807 050 (Filiala Hipodrom); 0369 807 051 (Filiala Valea Aurie); 0369 807 052 (Filiala Vasile Aron); 0369 443 775 (Filiala Cisnădie).

Pentru solicitarea de documente de patrimoniu care nu se împrumută la domiciliu (de exemplu cele din cadrul Compartimentului Periodice), se transmite, de asemenea, o cerere prin email, în vederea obținerii unui document scanat, în conformitate cu legislația în vigoare.

“Suntem preocupați în permanență de sănătatea și siguranța utilizatorilor bibliotecii și a personalului angajat și vom continua să acordăm atenție sporită normelor de igienă și recomandărilor specialiștilor. În egală măsură, pentru a reduce la minim expunerea utilizatorilor și a angajaților la eventuale pericole epidemiologice, recomandăm în mod ferm utilizarea serviciilor și resurselor online ale Bibliotecii”, mai arată conducerea BJ ASTRA.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută