Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/10/2021
Artă & Cultură / Performing arts

Austria in Sounds – sunete ale Austriei contemporane

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Austria in Sounds – sunete ale Austriei contemporane Share Austria in Sounds – sunete ale Austriei contemporane


Evenimente culturale online cu ocazia Zilei naţionale a Republicii Austria (26 octombrie)

Sunetul unei culturi, al unei identităţi. Cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Austria, Ambasada Austriei şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun publicului român o selecţie de evenimente online, „Austria in Sounds – sunete ale Austriei contemporane”, o ilustrare a locului acestei ţări pe scena culturală europeană. O sărbătoare muzicală cu trei concerte prezentate în exclusivitate – cel al renumitului Wiener Sängerknaben (Corul de Băieți din Viena) de la Teatrul de Stat din Wels, un altul al rafinatului Cvartet Minetti, înregistrat la MuTh, sala de concerte a Corului de Băieți din Viena, şi cel al neconvenţionalului Trio KlaViS, un tânăr ansamblu din cadrul programului New Austrian Sound of Music al Ministerului austriac de Externe. Li se adaugă sunetul cuvintelor unei adevărate comori literare din programul cultural al Zilei Naționale a Austriei 2021 – portretul video realizat de actrița Bettina Rossbacher despre marea poetă austriaco-română de origine evreiască, Rose Ausländer, născută acum 130 de ani la Cernăuţi.

Programul online al Ambasadei Austriei va fi deschis de alocuţiunea doamnei Adelheid Folie, Ambasadorului Austriei în România. Mesajul video integral va fi disponibil începând cu 26 octombrie, ora 8.00,

Anul acesta, relaţia privilegiata dintre Austria şi România este celebrată printr-un moment muzical de excepţie, oferit în exclusivitate de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Imnul Republicii Austria, „Land der Berge, Land am Strome”, în varianta Corului Madrigal, va fi prezentat în premieră pe data de 26 octombrie, ora 8.00. Ambasada Austriei la București mulțumește Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” pentru înregistrarea deosebit de valoroasă din punct de vedere artistic a Imnului Federal Austriac în ambianța impresionantă a Senatului României. Acest cadou muzical este o dovadă în plus a excelentelor relații culturale dintre Austria și România.

Înregistrarea video a imnului va fi disponibilă

Evenimentele din programul „Austria in Sounds – sunete ale Austriei contemporane”:

26-28 octombrie(Corul de Băieți din Viena), cu ocazia lansării noului album „Together”.

26 octombrie – 9 noiembrie„, video portret literar de Bettina Rossbacher 

26 octombrie – 9 noiembrie„, concertul Cvartetului Minetti.

26 octombrie, ora 18.30 prezentat în parteneriat cu Radio România Muzical.

Informaţii în timp real.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută