Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/10/2021
Lifestyle

SALUT SIBIU | ”Mână cu mână construim un oraș mai prietenos” de Monika Tompos

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii SALUT SIBIU | ”Mână cu mână construim un oraș mai prietenos” de Monika Tompos Share SALUT SIBIU | ”Mână cu mână construim un oraș mai prietenos” de Monika Tompos


Salut Sibiu,

Astăzi am decis să întorc foaia spre întâmplări mai pozitive, inspirate dintr-ale orașului.

Începutul lui octombrie a marcat la Sibiu lansarea unei noi grădini urbane care și-a făcut loc între locurile de parcare proaspăt amenajate din cartierul Ștrand. La câteva luni după ce tăierea copacilor reprezenta principalul subiect de dezbatere și nemulțumire, comunitatea orașului a pus mână cu mână și a realizat o oază verde, simbol, printre aleile noi asfaltate. Morala? Atunci când te simți neputincios în fața lipsei zonelor verzi, contactează serviciul spații verzi al administrației, interesează-te ce plante și copaci ai voie să plantezi în jurul blocului, echipează-te cu uneltele necesare, adună câțiva vecini prietenoși și inițiază o acțiune de cosmetizare a spațiului verde din jurul locuinței tale. Însușește-ți locul, îngrijește-l și petrece timp alături de el. Se spune că grădinăritul ajută la zile relaxate și armonioase. Nu mai zic că este o metodă ideală de a-ți odihni privirea după o săptămână în fața ecranului, și de a îndrepta spatele înțepenit pe scaunul de la birou. Iar orașul nu poate decât să înflorească atunci când plantezi sămânța grădinăritului în sânul comunității din jurul blocului tău.

Tot începutul lui octombrie a marcat într-o dimineață ploioasă însușirea malului râului Cibin de către comunitatea orașului. Cum s-a întâmplat asta? Printr-o acțiune în cadrul căreia o mână de oameni și-au petrecut o joi dimineață curățând malul râului, și contribuind astfel la un Sibiu mai frumos și mai curat. Beneficii? Cu siguranță ele sunt numeroase, de natură fizică și spiritual, pentru corp și minte, însă cel mai mare dintre ele este realizarea faptului că orașul nostru este traversat de un râu și că este păcat să nu ne bucurăm de malurile sale, însușindu-ni-le și îngrijindu-le.

Și uite așa, mână cu mână transformăm Sibiul într-un oraș mai prietenos: mai aproape de comunitate și mai departe de supărările rețelor de socializare.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută