Rezumat
REMOTE WORK
Aceste recomandări sunt pentru disciplinatul-care-are-de-predat-un-proiect-dar-vrea-să-se-bucure-de-mâncare-bună; cel care urmează sfatul nutriționistului și mănâncă trei mese principale și două gustări; cel care ia cu el în oraș laptop, pix și to do list, cel care nu sacrifică nici ziua de lucru nici papilele gustative. Îi recomand zona Kiseleff-Aviatorilor pentru o zi de lucru cu gust și savoare.
- Mic dejun la Painplasir Kiseleff, str. Barbu Delavrancea nr. 1
Vegetarian: tartină cu brânză de capra și mentă + pain chocolat cu migdale
Omnivor: croissant cu jambon + anemona (Kouign Amann)
Vegan: quiche cu hummus, biscuite cu măr, brownie de post
La dietă: plimbare în parcul Kiseleff că altfel mai totul aici are ori unt, ori zahăr ori amândouă.
- Cafeaua, ceaiul și gustarea se pot lua în apropiere, la Seneca pe str. Arh Ion Mincu nr 1.
Este un hub unde poate lucra în liniște la posturi de lucru confortabile. Se plătește numărul de ore petrecut în incintă iar în preț intră băuturi reci și calde, fructe și crănțănele. Bonus faptul că întreg spațiul este o librărie foarte bine dotată.
- Prânz
O plimbare de zece minute pe jos înspre Charles de Gaulle îl aduce pe conștiinciosul nostru la Real Foods în str Emanoil Porumbaru nr 72 unde poate alege dintre supele, salatele și deserturile propuse de 2Chefs, adică Nico Lontras și Johnny Sușala. Dacă nu e timp pentru plimbare, Avocadoo la Piața Ion Mihalache este la doar două minute depărtare de Seneca și oferă un meniu variat cu cheese melts, salate și bowls (bonus: are o terasă minunată și originală ca design).
- Gustare
O sfiha caldă și/ sau un halawet el Jibn la Picollo Mondo, vechi restaurant libanez de pe strada Clucerului nr 9, sparg monotonia amiezii și dau energie pentru ultimele ore de lucru ale zilei. Sfiha este o plăcințică mică-mică cu carne tocată condimentată, iar halawet un desert parfumat pe bază de brânză tip mozzarela. Dacă tot ce mai intră este o cafea, atunci câțiva pași înspre statuia Aviatorilor duc la cafeneaua de specialitate Jupiter de pe str Gheorghe Brătianu nr 8.
- Cină
Acum că programul de lucru s-a încheiat, merită sărbătorit cu un cocktail. Mercato Kultur este locul ideal, aflat la 10 minute de Seneca, pe strada Gheorghe Demetriade nr. 6-10. Un număr de foodtrucks și drinks providers sunt campați pe un teren plin de arbori în vecinătatea ambasadei Germaniei. Se găsesc aici burgeri, pad Thai, pizza în cuptor cu lemne, cartofi prăjiți cu parmezan, usturoi și trufe, toffee pudding și cocktails de la Le Bab, Camionetta, Isai Thai Kitchen, Smokereala și alții, plus concerte live uneori.
——————————
FOOD BINGE
Pentru cel-care-nu-vrea-să-rateze-nimic-bun și are poftă și stomac pentru câte are de oferit orașul lista mea cuprinde:
- Mic de dejun frugal
Un cruffin cu crema Catalană de la Miez, în Piață Amzei – cruffin este copilul hibrid al unui croissant cu o muffin pe care cei de la Miez îl umplu cu o delicată crema de lapte și îl caramelizează ușor deasupra.
- Mic dejun întârziat, brunch sau chiar lunch – orice 🙂
- Orice cu ou de la Paninaro și musai picioici ca pe Valea Izei, adică o porție zdravănă de cartofi cu ceva brânză locală bună și ou. Pe strada Luterană.
- Orice chiftele de la Balls, cu sau fără pâine, cu sau fără carne, cu sau fără piure. Pe Calea Dorobanți la nr. 69.
- Orice cu grilled cheese de la CheeseUp, ideal cu sosurile lui Chef Sosin. La Acuarela în curte, strada Polonă nr 40.
- Masa de prânz
Eu aș merge neapărat la Voila, dar aici trebuie rezervare și trebuie să nimerești de miercuri până duminică, preferabil până sâmbătă când încă mai au de toate. Chef-owner Radu Dumitrescu merge pe local, de sezon și proaspăt în cantități limitate cât să ajungă la toți cei cu rezervare.
O varianta stress-free este Băcănia Veche – Delicatese și terasă, cea mai recentă locație din portofoliul lui Marius Tudosiei, băcan cu experiență și entuziasm. Meniul se schimbă frecvent dar dacă găsiți roșii românești cu spumă de brânză și ulei de busioc luați și nu veți regreta. Lucrurile simple sunt cel mai greu de găsit și gătit. Pe Bd. Dacia la nr. X.
- Gustarea de după amiază
- Eclerele de la French Revolution. Articol hotărât, plural – nu un ecler oarecare ci toate eclerele French.
- Un ceai cald și o prăjitură la Infinitea în Cotroceni, dar numai și numai pe terasă. Da, e cea mai instagramabilă terasă de ceainărie din oraș.
- O bragă rece la Bogdania în strada Olari nr 20
- Cină
- Kaiamo pentru meniuri năstrușnice în care se atrage atenția asupra poluării sau unde nimic nu e ce pare.
- Kane, Anika sau NOUA pentru o bucătărie neo-românească ce uimește prin calitatea materiei prime locale și tehnica echipei din bucătărie.
- The Artist pentru o bucătărie rafinată cu mici artificii cu tentă moleculară care amuză și creează atmosferă.
Adriana Sohodoleanu este lector Fundația Calea Victoriei, unde susține evenimentul Reţete celebre şi bucătari de poveste.