Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/09/2021
Artă & Cultură / Teatru

Povești din culisele TNRS: ”Bucuria de a dărui” de EGOR

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Povești din culisele TNRS: ”Bucuria de a dărui” de EGOR Share Povești din culisele TNRS: ”Bucuria de a dărui” de EGOR


Povestea începe în 2014, cu prilejul unei întâlniri găzduite de prestigioasa Brown University, din Rhode Island. Printre participanți se număra și Constantin Chiriac, invitat special de președintele universității și de primarul din Providence, pentru a ține un discurs în fața a peste 1000 de studenți și profesori, pe tema reabilitării unui oraș prin intermediul culturii. Nu mică i-a fost mirarea când întâmpinarea de care a avut parte a fost mai mult decât călduroasă: moderatoarea întâlnirii, șefa Relațiilor Internaționale de la Brown, l-a îmbrățișat, exprimându-și recunoștința pentru prezența sa.

Care să fie explicația pentru această bucurie fără margini? Sau oare tocmai această bucurie este secretul unui dialog reușit între participanții care cuceriseră deja, fiecare prin munca sa, câte o părticică a acestei lumi?

Iată-l, deci, pe Constantin Chiriac în fața adunării animate de o vibrație specială, povestind despre ultimele pregătiri ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

– Dacă nu vă deranjează, aș dori să spun câteva cuvinte, s-a auzit glasul moderatoarei, întrerupând discursul lui Constantin Chiriac. De fapt, stimați invitați, grație acestui domn, eu am ajuns ceea ce sunt.

De ce și, mai ales, de unde acest exces de ospitalitate în fața unui invitat?

– Credeți-mă, a continuat ea, nu spun cuvinte mari. Știți, și eu am fost voluntară la FITS. În 1998. Fiind una dintre cele mai bune studente, am ales, prin intermediul unui program universitar, să fiu voluntară la festivalul din Sibiu. Iar această experiență a fost decisivă pentru mine. Nu doar pentru că am reușit să îi întâlnesc pe unii dintre artiștii pe care îi admiram. Ci, în special, pentru că am înțeles, ce înseamnă angajamentul, implicarea și bucuria de a dărui.

Oare să nu fie aceasta cea mai valoroasă confesiune a unui spectator care, îmbrățișând miracolul scenei, își preschimbă visele în realitate?

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută