Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 13/09/2021
Film Viața Orașului

Proiecții de filme în aer liber la Institutul Cervantes din București / Portret de regizor: Patricia Ferreira

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Proiecții de filme în aer liber la Institutul Cervantes din București / Portret de regizor: Patricia Ferreira Share Proiecții de filme în aer liber la Institutul Cervantes din București / Portret de regizor: Patricia Ferreira


Seria tematică „Filme de limba spaniolă – Portrete de regizori”, reluată la finalul lunii august cu un eveniment dedicat lui David Trueba, continuă în luna septembrie, primul focus fiind pe Patricia Ferreira, cu Sé quién eres” și „El alquimista impaciente”.

Patricia Ferreira s-a născut în Madrid, 1951, a absolvit Știința imaginii și Jurnalism de la Universitatea Complutense din Madrid. Și-a început activitatea în domeniu cu critică de film la TVE și la revista Fotogramas, apoi a lucrat ca realizatoare, regizoare și scenaristă pentru seriale și programe culturale, de informație și documentare. În 2004 a participat cu „Cel mai bine păstrat secret” în documentarul colectiv „En el mundo a cada rato” care promovează lupta pentru apărarea drepturilor copiilor, lupta împotriva SIDA, protecția minorilor împotriva violenței și exploatării la locul de muncă. Ține cursuri de regie la Escuela de Cine de la Comunidad de Madrid (ECAM). Din 2006 face parte din Junta Directiva de CIMA (asociația femeilor din domeniul regiei și al mediilor audiovizuale), unde este cofondatoare, și este membră a CREA, asociația regizorilor și creatorilor galicieni.

Un thriller psihologic, Sé quién eres” (2000) spune povestea unei tinere psihiatre care îl cunoaște pe Mario, un pacient ce suferă de o boală rară ce afectează memoria. Pe măsură ce relația lor devine tot mai apropiată, încep să iasă la iveală secrete tulburătoare din trecutul lui Mario. Filmul a primit trei nominalizări la Premiile Goya și o nominalizare la Premiile Forqué. Filmul va fi difuzat luni, 13 septembrie, de la ora 20:00, în EL PATIO, curtea interioară a Institutului Cervantes.

„El alquimista impaciente” (2002) este tot un thriller, în care sergenții Rubén Bevilacqua și Virginia Chamorro trebuie să investigheze cazul morții unui inginer de la o centrală nucleară. Deși este declarant accident, câteva luni mai târziu, investigația se reia după ce apare o nouă victimă. Filmul, care a fost nominalizat la două Premii Goya, va putea fi văzut marți, 14 septembrie, de la ora 20:00, în EL PATIO, curtea interioară a Institutului Cervantes.

Filmele vor rula în versiunea originală, cu subtitrare în limba română, și vor avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de proiecţie privind sănătatea în contextul actual.

Accesul la proiecţii se face pe bază de rezervare în scris printr-un e-mail trimis la cultbuc@cervantes.es. Rezervarea locului devine valabilă numai după primirea unei confirmări în scris.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută