Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/09/2021
Viața Orașului

BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 13 – 19 septembrie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 13 – 19 septembrie Share BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 13 – 19 septembrie


ROSTO – Teatrul ACT

BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 13 – 19 septembrie

Miercuri, 15 septembrie, de la 19:30, la Teatrul ACT se joacă ROSTO, regizat de Alexandru Dabija. Bilete.

ROSTO este un Manifest al lui Alexandru Dabija despre educație și artă, o radiografie a unui sistem de educație deficitar, plin de erori, disfuncții și favoritisme. Scenariul, extrem de actual prin problemele pe care le aduce în prim-plan, are la bază o dramatizare realizată de regizor, inspirată din mai multe schițe ale lui Ion Luca Caragiale: „Momente și schițe“, din volume, „Un pedagog de școală nouă“ – toate cele patru părți, „Conferință“, „O inspecțiune“, „Ajunul examenelor“, „Examenul anual“ – publicat în „Moftul român“, 1893, „Urgent“ – „Universul“, 1899, „Lanțul slăbiciunilor“ – „Moftul român“, 1901, iar din periodice, „Despre cometă. Prelegere populară“ – „Universul“, 1899. O comedie cu nuanțe dramatice care abundă de sarcasm, ironii, un umor subtil și inteligent.

„Era Caragiale un reacționar? Sigur, nu era progresist. Nu era nici așa, nici altminteri. De aceea, deși are palmă grea, îl simțim de-al nostru și-l apelăm tandru «Nenea Iancu». Avea ureche bună și asculta cu atenție. E rândul nostru să-l ascultăm.” – regizorul Alexandru Dabija.

Din distribuție fac parte Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader.

Tangotic – Teatrul Godot

BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 13 – 19 septembrie

Joi, 16 septembrie, de la ora 20:30, suntem invitați la Teatrul Godot să ne bucurăm de un proiect muzical de Tango Nuevo ce are la bază tangoul argentinian, tangouri și romanțe românești un mix de stiluri în care elementele de jazz, rock și afro se întrepătrund. Bilete.

Un spectacol muzical aparte în care pasiunea, prezența, conexiunea și ritmul sunt cuvintele cheie care definesc cel mai bine atmosfera explozivă de pe scena Teatrului Godot. Muzica tradițională argentiniană, romanțele și tangourile românești din perioada 1920 – 1950, ce includ structuri pe măsuri de tango, milonga și candombe specifice din Argentina, piese precum Rița de Ioana Radu, Zaraza interpretată de Ignacio Corsini în 1929 intră în contrast cu piese precum Luna, As de treflă, Romanța celor ce se vând, tangouri originale inovate prin stilul interpretativ abstract.

Interpreți: actriței Anastasia Suru (voce), alături de Jose Almar (chitară) și Ati de Chile (percuție); dansatori: Geo Vișan, maestru al dansului contemporan, și Maria Panainte, profesionistă în arta tangoului.

Povestiri culese – Teatrul Godot

BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 13 – 19 septembrie

Vineri, 17 Septembrie, de la 19:30, Teatrul Godot ne prezintă o suită de Povestiri culese. Bilete. 

Povestiri culese, după Donald Marguiles, este o poveste despre poveștile rămase nespuse, cele al cărui final trebuie trăit pentru a fi aflat, povești de viață care nu se termină întotdeauna cu sintagma „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Ruth este scriitoarea care se luptă cu timpul, iar Lisa este discipolul care se hrănește cu povești. Povestiri culese este despre diferența dintre a auzi și a asculta, despre cuvinte nerostite, dar care așteaptă să fie scrise, despre sentimente care nu pot fi transpuse în cuvinte, despre curgerea ireversibilă a timpului, despre mentori și învățăcei. Producătorul spectacolului este George Remeș, iar regia aparține întregului colectiv.

Distribuția: Ruth Steiner – Maia Morgenstern, Lisa Morrison – Ana Maria Pop/Cătălina Mihai.

Adio, domnule Haffmann – Teatrul Național București

BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 13 – 19 septembrie

Duminica, 19 septembrie, începând cu ora 20:00, pe scena Teatrului Național București, avem ocazia să urmărim un spectacol de excepție, Adio, domnule Haffmann, regizat de Felix Alexa. Bilete.

Mister, suspans, sobrietate, tandrețe și umor, un melanj de stări declanșate de scenele care ne spun povestea unei legături neobișnuite dintre un evreu și un catolic francez. Piesa a obținut în 2018 patru premii Molière, cea mai înaltă distincție teatrală din Franța.

„Cu o structură filmică şi un ritm foarte bine dozat al scenelor, pendulând între dramatismul situaţiilor familiale şi al contextului istoric, piesa Adio, domnule Haffmann mi s-a părut ocazia perfectă pentru un exerciţiu de stil şi rigoare teatrală. Am realizat, împreună cu o echipă minunată de actori, un spectacol în care mi-am propus să descopăr infinite nuanţe umane exprimate cu intensitate maximă şi fineţe. Observând, totodată, cu tandreţe şi umor, cât de paradoxală poate deveni uneori viaţa, mai ales atunci când ne-o complicăm singuri. Spectacolul nostru este despre fiinţe fragile aruncate în vâltoarea istoriei şi a evenimentelor personale ce o iau razna. O fragilitate ce nu exclude însă forţa şi curajul”, spune Felix Alexa.

Distribuția: Alexandru Potocean, Richard Bovnoczki, Alexandra Sălceanu, Emilia Popescu și Andrei Finți.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută