Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 10/09/2021
Film Viața Orașului

Weekend-ul Astra Film, un festival în sine: 42 de evenimente culturale de neratat

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Weekend-ul Astra Film, un festival în sine: 42 de evenimente culturale de neratat Share Weekend-ul Astra Film, un festival în sine: 42 de evenimente culturale de neratat


Festivalul Astra Film Sibiu continuă în weekend cu 42 de evenimente culturale de neratat. Zece filme vor fi urmate de discuții cu realizatorii – una dintre cele mai vii momente ale festivalului, pentru că spectatorii pot pătrunde și mai mult în tainele filmului de non-ficțiune. De asemenea, după filmul Între noi fie vorba (Târgul de Țară, 21:00) va urma un discuție marca DocTalk, în care jurnalista Amalia Enache va analiza împreună cu psihologul Mihai Copăceanu, doctor în medicină, relațiile de cuplu descrise în film.

Intrarea la filmul „Între noi fie vorba”, prezentat în cadrul Secțiunii Cupluri în ape tulburi, va fi gratuită pentru cuplurile care vor veni la Muzeul Astra în această seară.

Alte filme care vor fi proiectate vineri în prezența autorilor și a unor invitați speciali: Granița morții (Astra Film Studio, 12:00 – r. Cătălin Apostol), Post-mortem Berlin (Amfiteatru, 15:30 – r. Anton von Heisler), #Newtogether (Târg de Țară, 17:00 – r. Carmen Lidia Vidu, invitați Thomas Kloiber, Christoph Krutzler), Noi împotriva noastră (Astra Film Studio, 19:00 – Andra Tarara).

Sâmbătă vor fi șase filme prezentate în prezența autorilor: Un personaj misterios (Astra Cinema, 16:00 – r. Ágnes Maksay), Homo sovieticus (Târg de țară, 17:30 – r. Ivo Briedis), Cântecul stupului (Târg de Țară, 19:00 – r. Jacopo Marzi), Moteluri (Centrul Besoiu, 20:30 – r. Claudia Quigua), Spioni de ocazie (Târg de Țară, 21.00 – r. Oana Giurgiu) și Certitudinea probabilităților (Piața Mică, 21:00 – Raluca Durbacă).

Gala de premiere a festivalului Astra Film Sibiu va avea loc duminică, de la ora 18:00, la Târgul de Țară, prilej cu care vor fi anunțați câștigătorii celor patru Secțiuni competiționale: Voci emergente ale documentarului, Europa Centrală și de Est, România și DocSchool.

Festivalul Astra Film Sibiu, ajuns la cea de a 28-a ediție, prezintă 200 de evenimente cinematografice care pot fi urmărite în aer liber, în săli de cinema și online. La AFF Online pot fi văzute online 43 de titluri din selecția oficială, de oriunde din România, până în data de 19 septembrie, ora 23:59.

 

Programul complet: https://www.astrafilm.ro/ro/program-orar?date=10

Bilete și locații: https://www.astrafilm.ro/ro/bilete-si-locatii

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută