Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/09/2021
Lifestyle / Sport

Canotorii români medaliați la JO Tokyo au vâslit pentru a ajunge la ecranele Astra Film Festival

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Canotorii români medaliați la JO Tokyo au vâslit  pentru a ajunge la ecranele Astra Film Festival Share Canotorii români medaliați la JO Tokyo au vâslit  pentru a ajunge la ecranele Astra Film Festival


Eveniment special la Astra Film Festival. Canotorii români medaliați în această vară la Olimpiada de la Tokyo au venit să vâslească pe lacul din Dumbrava Sibiului. De data aceasta, nu pentru a pentru a cuceri noi medalii, ci pentru a vedea un film proiectat în cadrul Programului special Bărcile de Salvare. Este vorba despre documentarul realizat de jurnalistul Alex Dima (Pro TV, România, te iubesc!), care arată cum se fură pădurile României și dreptul copiilor noștri la un aer curat. Astra Film Festival continuă la Sibiu cu un weekend care poate fi considerat un festival în sine: vineri, sâmbătă și duminică vor fi peste 40 de evenimente culturale (proiecții de filme, concerte, dezbateri Doc Talk, sesiuni Q&A).

Invitații de onoare ai festivalului Astra Film Sibiu 2021, Ancuța Bodnar și Simona Radiș, medaliate cu aur la canotaj la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și vicecampionii olimpici Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc și Mihai Țigănesc au fost întâmpinați cu aplauze la debarcaderul de lângă Scena Lac. Iar atunci când s-au îmbarcat au luat cu ei și un pasager special: un urs de pluș, eroul campaniei Oameni și Urși.

Seara asta este una specială. Lunile trecute, campionii României la Tokyo vâsleau pentru medalii de argint și de aur, acum vâslesc ca să ajungă în fața ecranelor Astra Film pentru a cunoaște realitățile prezentate în filmele din programul festivalului”, a spus Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

Ancuța Bodnar: „Nu mi-am imaginat niciodată că voi merge cu barca la un film”

La rândul lor, marii noștri sportivi și-au exprimat încântarea de a experimenta, în premieră, vizionarea unui film dintr-o barcă.

Nu mi-am imaginat niciodată că voi merge cu barca la un film și cu atât mai puțin că voi vâsli ca să văd un film documentar. Este ceva cu totul nou pentru mine. Vreau să le mulțumesc pentru acest lucru organizatorilor Astra Film Festival, care ne-au dat ocazia unei astfel de experiențe minunate”, a declarat campioana olimpică Ancuța Bodnar.

Vicecampionul olimpic Marius Cozmiuc a recunoscut și el că este prima oară când participă la un astfel de eveniment. „Să vezi un film din barcă, alături de un public atât de cald, este o experiență uluitoare, pe care o recomand tuturor”, a spus sportivul.

Înainte de proiecția filmului, s-a făcut liniște. Era întuneric și se auzea clipocitul apei. A fost un omagiu adus memoriei lui Ivan Patzaichin.

Alex Dima: „Astra Film e o bulă de normalitate”

Filmul serii, Ca-n codru, realizat de jurnalistul Alex Dima, a fost urmărit cu sufletul la gură din bărci și de pe mal de aproximativ 300 de persoane.

Este extraordinar să văd materialul realizat de mine alături de atât de mulți oameni, care au stat în bărci și nu le-a păsat că a fost frig. Dar la Astra Film sunt niște oameni foarte calzi și foarte faini. La Astra Film e o bulă de normalitate. Noi tot vorbim despre cum să ne facem bine. Oamenii ăștia de aici sunt puși în slujba binelui și schimbă fața lucrurilor din jurul lor. Împrăștie raze de bine de ani de zile. Iar oamenii care vin la Astra Film sunt oameni foarte frumoși, care știu ce se întâmplă în jurul lor”, a declarat Alex Dima

La rândul lui, jurnalistul Paul Angelescu a ținut să menționeze „bucuria și o onoarea” de a-și fi prezenta producția, în premieră, cu o seară înainte, la Astra Filme Festival. „Este un sentiment interesant, dar și puțin înfricoșător, să îți vezi reportajul pe marele ecran și să observi reacția publicului în timp real. Experiența a fost amplificată de locul ales pentru proiecție, lacul din mijlocul Muzeului Astra”, a mai spus jurnalistul.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută